2024. május 16. - Mózes, Botond

Rendőrbusz balesetezett, több halott, túlélőt találtak

Többen meghaltak, amikor összeütközött egy rendőröket szállító busz egy mikrobusszal szerda délután a 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között � közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
2010. június 9. szerda 20:11 - HírExtra
Megkezdődött a halottszemle

Megkezdődött a halottszemle annak a balesetnek a helyszínén, amelynek során frontálisan ütközött egy rendőröket szállító autóbusz és egy mikrobusz Szentes és Kunszentmárton között - jelentette az MTI tudósítója szerda este a helyszínről. A karambolban 7 ember meghalt, 11 megsérült.

A 45-ös főút lezárása várhatóan este tíz óráig tart, a forgalmat Szarvas felé terelik el.
Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban az MTI-nek elmondta: a rendőrök a borsodi árvízi védekezést követően hazafelé tartottak a busszal, amikor frontálisan az autóbuszba rohant egy mikrobusz. A baleset a 45-ös főút 13-as kilométerszelvényében történt.

A mikrobuszban nyolcan utaztak, közülük heten életüket vesztették, egy utas pedig súlyosan megsérült. A buszon utazó 37 rendőr közül tízen sérültek meg, ketten súlyosan, a többiek könnyebben.

A rendőröket, akik öt napon át vettek részt az árvízi védekezésben, rendőrségi busz szállította tovább Szegedre. A sérült rendőröket kórházba szállították, a többieket bevitték a hódmezővásárhelyi, illetve a szegedi kapitányságra, ahol pszichológusok foglalkoznak velük.

A helyszínről a szentesi kórházba kilenc sérültet szállítottak, közülük két ember sérülése súlyos - mondta Gyenes Ágota, a kórház orvos igazgatója az MTI-nek. Tájékoztatása szerint a súlyos sérültek egyike nyílt alkartörést szenvedett, őt Szegedre szállítják tovább műtétre, a másik embernek eltört az orrcsontja, neki nincs szüksége műtétre. A többiek könnyű sérüléseket - zúzódásokat, kisebb vágásokat - szenvedtek, őket ellátták.

Az MTI úgy tudja, hogy a baleset körülményeit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a rendőrök a borsodi árvízi védekezést követően hazafelé tartottak a busszal, amikor frontálisan az autóbuszba rohant egy mikrobusz.

A baleset a 45-ös főút 13-as kilométerszelvényében történt.

A mikrobuszban hét magyar állampolgár utazott. Közülük hatan a helyszínen meghaltak, egy embert mentőhelikopter szállított volna kórházba, de a sérült útközben életét vesztette. A buszon utazó 37 rendőr közül tízen sérültek meg, de egyiküknek sem életveszélyes az állapota.

Mint az MTI tudósítója a helyszínen megtudta, a rendőröket szállító, a Volán társaságtól bérelt autóbusz Kunszentmárton felől érkezett, a másik jármű pedig Szentes felől. A mikrobusz vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, felhajtott az útpadkára, áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ott frontálisan összeütközött az autóbusszal.

A mikrobusz az ütközés során a felismerhetetlenségig összetört, majd megpördült az úton. Az autóbusz eleje összeroncsolódott, a jármű mintegy két méterre állt meg egy fától. A helyszínre két tűzoltóautó érkezett, a szakemberek végzi a mentést - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
A rendőröket, akik öt napon át vettek részt az árvízi védekezésben, rendőrségi busz szállította tovább Szegedre.

A helyszínen teljes az útzár, a 45-ös útról Szarvas felé terelik el a forgalmat.

Van túlélő

A korábbi információk szerint a mikrobuszban heten ültek: hatan a helyszínen meghaltak, egy embert mentőhelikopter szállított volna kórházba, de a sérült útközben életét vesztette.
A tűzoltók akkor találtak rá a nyolcadik utasra, amikor szétvágták a felismerhetetlenségig összeroncsolódott járművet - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. Az ülés alá beszorult ember súlyosan megsérült, a lábszárcsontja tört el.

A buszon utazó 37 rendőr közül tízen sérültek meg, de egyiküknek sem életveszélyes az állapota.
Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban az MTI-nek elmondta: a rendőrök a borsodi árvízi védekezést követően hazafelé tartottak a busszal, amikor frontálisan az autóbuszba rohant egy mikrobusz. A baleset a 45-ös főút 13-as
kilométerszelvényében történt.

A rendőröket, akik öt napon át vettek részt az árvízi védekezésben, rendőrségi busz szállította tovább Szegedre - jelentette az MTI tudósítója a baleset helyszínéről. Információi szerint a sérült rendőröket kórházba szállították, a többieket bevitték a hódmezővásárhelyi kapitányságra, ahol pszichológusok foglalkoznak velük.

A helyszínről a szentesi kórházba kilenc sérültet szállítottak, közülük két ember sérülése súlyos - mondta Gyenes Ágota, a kórház orvos igazgatója az MTI-nek. Tájékoztatása szerint a súlyos sérültek egyike nyílt alkartörést szenvedett, őt Szegedre szállítják tovább műtétre, a másik embernek eltört az orrcsontja, neki nincs szüksége műtétre. A többiek könnyű sérüléseket - zúzódásokat, kisebb vágásokat - szenvedtek, őket ellátták.

Az MTI úgy tudja, hogy a baleset körülményeit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.A helyszínen továbbra is teljes az útzár, a 45-ös útról Szarvas felé terelik el a forgalmat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását