2024. április 28. - Valéria

Távolsági szövetségi kapitány

Javier Clemente, az iráni labdarúgó-válogatott leendő szövetségi kapitánya továbbra is Spanyolországban szeretne lakni, ami viszont akár az állásába is kerülhet.
2008. február 13. szerda 12:53 - Hírextra
A spanyol tréner szerződtetéséről január 23-án született döntés, a kontraktust kedden szignálta a kiszemelt, az iráni szövetség azonban még nem írta alá az együttműködés részleteit rögzítő dokumentumot.

"Nem akarunk olyan szakvezetőt, aki a távolból irányít" - szögezte le Ali Kafasian, a helyi szövetség elnöke, aki még hozzátette, a szerződés értelmében az 57 éves szakember évente kétszer utazhat haza, ha viszont többször akar, minden egyes alkalommal engedélyt kell kérnie. "Amennyiben nem fogadja el a feltételeinket, más alternatívát is megfontolunk."

Clemente a héten egy spanyol lapnak úgy nyilatkozott, hogy a saját házában fog lakni, a zarautzi tengerparton, és az aktuális mérkőzések előtt egy-két héttel utazik majd Iránba.

"Nem kell folyamatosan a helyszínen tartózkodnom azért, hogy elvégezzem a munkát. Időnként megnézek egy-egy mérkőzést élőben, a többit elég videón. Ahogy tudom, a videó ugyanúgy működik Teheránban, mint Zarautzban" - mondta.

Kafasian szerint viszont nem elfogadható, hogy videófelvételek alapján dönt valaki az iráni válogatottat érintő kérdésekben.

Clementének a 2010-es világbajnoki selejtezőkön kellene sikeresen átvezetnie az iráni nemzeti együttest.

A válogatott éléről a tavaly nyári Ázsia Kupa idején menesztették Amir Galenoeit, miután csapata a negyeddöntőben búcsúzott a tornától. Az iráni együttesnek azóta nem volt szakvezetője. Január 2-án az IRNA hivatalos hírügynökség azt jelentette, hogy a portugál Artur Jorgét nevezték ki, de a szövetség illetékes bizottságának döntését Ali Kafasian nem hagyta jóvá, mert szerinte Jorge "nem felelt meg a feltételeknek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását