2024. május 2. - Zsigmond

T. Asztalos Ildikó: nem volt cédulás a kékek választása

Az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke minősíthetetlen vádaskodásnak tartja Köteles Péternek az SZDSZ elnökválasztásáról, és az ő abban játszott állítólagos szerepéről szóló kijelentéseit.
2008. február 13. szerda 15:38 - Hírextra
A liberális párt tavalyi elnökválasztása után senki nem kérdőjelezi meg az eredményt, sem a nyertes, sem a vesztes nem is vonja kétségbe azt, az tiszta választás volt - jelentette ki T. Asztalos Ildikó az MTI-nek szerdán eljuttatott közleményben.

A Hír TV múlt pénteki Célpont című műsora szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását, Kóka János és álszavazatokkal nyerhette meg a választást. Ezt a műsorban a szavazás résztvevőiként bemutatott, név nélkül és kitakart arccal, eltorzított hanggal nyilatkozók állították. Hétfőn Köteles Péter miskolci vállalkozó a Boon nevű internetes portálnak elismerte, hogy a manipulációról ő nyilatkozott a televíziós csatornának.

A férfi a Célpontban arról beszélt, hogy néhány Borsod megyei küldött hiányzott a választásról, helyettük rendezők és szimpatizánsok voksoltak. "Hallottam, hogy a T. Asztalos Ildikó mondta nekik, hogy húzzátok be gyorsan Kókát, meg van vele beszélve" - nyilatkozta a csatornának a miskolci vállalkozó.

Köteles Péter tagja a liberális pártnak és a 2006-os helyhatósági választásokon önkormányzati képviselőjelöltként indult a borsodi megyeszékhelyen.

T. Asztalos Ildikó szerdai közleményében hangsúlyozta: az akció időzítése nyilvánvaló, Köteles Péter sértett ember, akit tavaly szeptemberben a miskolci SZDSZ visszahívott helyi bizottsági tagságából, "most pedig ezzel az akcióval akar bosszút állni a megyei elnökön".

Az SZDSZ borsodi elnöke kiemelte: mivel Köteles Péter megsértette a párt belső etikai normáit, ezért a megyei jószolgálati és etikai bizottságnak etikai eljárást kell indítania ellene. T. Asztalos Ildikó szerint mivel ebben az esetben őt rágalmazták meg, ezért összeférhetetlenséget jelentett be a párt országos ügyvivő testületénél. Ez a testület az etikai eljárás lefolytatására a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei SZDSZ elnököt, Jüttner Csabát kérte fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását