2024. április 29. - Péter

Reszkess iPhone, jön a Sony-Ericsson!

Érintőképernyős okosmobil a barcelonai Mobile World Congress egyik legnagyobb sztárja. A készülék legalább olyan elegáns, mint az iPhone, és sokkal okosabb. Az Xperia X1 az érintőképernyő alól előhúzható qwerty-billentyűzettel is használható, és könnyű ke
2008. február 13. szerda 16:43 - Hírextra
A Sony Ericsson masszív alumíniumvázba zárt 145 grammos modellje szinte magától értetődően rendelkezik wifi- és bluetooth-kapcsolattal, beépített kamerája pedig 3,2 megapixeles.

MMS küldésére is alkalmas - ilyet a gyári iPhone nem tud - és azokon a harmadik generációs, szélessávú hálózatokon (HSDPA, HSUPA) is működik, amelyeken az iPhone még nem.
A barcelonai szakmai vásáron bemutatott felsőkategóriás, főként üzletembereknek szánt készülék szakértők szerint nagyobb siker lehet az Apple-féle csodamobilnál. Ennek különösen a Microsoft örülne, mert az Xperia X1 az első telefon a Sony Ericssontól, amelyen a Windows Mobile operációs rendszer fut. Az is meglehet, hogy a japán-svéd gyártó az új márkanéven kizárólag Windows-os mobilokat dob majd piacra.

A széria első modellje 2008 második felében jelenik meg. Ára egyelőre nem ismert, de az biztos, hogy olcsó nem lesz. Belső memóriája 400 megabájtos, bővíteni SD-kártyával lehet. Az okostelefonban természetesen GPS is van, ami alaptartozék a Nokia Barcelonában bemutatott új modelljeiben is - áll a hamburgi Der Spiegel honlapján megjelent beszámolóban.

A japán gyártó a világ legnagyobb mobilszemléjére időzítve jelentette be, hogy tömegcikké akarja tenni a navigációs funkcióval ellátott mobiltelefont. A fejlesztések a gyalogosok könnyebb tájékozódását szolgálják. Az N6210 Navigatort például még iránytűvel és a készülék helyzetének változását érzékelő gyorsulásmérővel is felszerelték, így séta közben is a "térképen marad" a felhasználó. Ez a készülék ugyancsak a második félévben jelenik meg, ára 300 euró (78 ezer forint) körül lesz.

A gyalogos-navigációs funkció extra bevételt hozhat a cégnek; a felhasználó külön díjért például multimédiás városkalauzt rendelhet, amelyeket a közeli üzleteket hirdető reklámokkal is meg lehet toldani. A Nokia fejlesztéseinek komolyságát egyébként jól jelzi, hogy nemrég bő nyolcmilliárd dollárért felvásárolta az amerikai Navteq térképdigtalizáló vállalatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását