2024. május 14. - Bonifác

Pest feketére fest

Tavaly 5,3 százalékkal növekedett a bűncselekmények száma - a megelőző évhez képest - Pest megyében, összesen 39.927 ilyen eset vált ismertté - áll a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán kiadott sajtóközleményében. A dokumentum szerint továbbra is a
2008. február 13. szerda 16:46 - Hírextra
Örvendetes, hogy az előző évihez képest kevesebb emberölés, illetve ilyen kísérlet fordult elő, így is 29-en haltak meg gyilkosság miatt.

A jelentés kitér arra is, hogy az elmúlt évben némileg - 11,7 százalékkal - csökkentek a közrend elleni bűncselekmények, például a garázdaság és a közokirat-hamisítás tartozik ide, 5.306 ilyen esetben kellett eljárni.

A sajtóközlemény szerint riasztó módon - 11 százalékkal - emelkedett a halálos kimenetelű balesetek száma, 142 ilyen tragédiánál intézkedtek a rendőrök, a közúti közlekedési balesetben 2007-ben 157-en vesztették életüket. A balesetek 27 százaléka - csakúgy mint 2006-ban - gyorshajtás miatt következett be. Hozzávetőleg 10 százalékkal többen vezettek ittasan mint egy évvel korábban - hívja fel a figyelmet a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását