2024. április 29. - Péter

Molotov-koktél Bőcsön

Ismeretlen tettes ellen, közveszély-okozás bűntettének kísérlete miatt indított nyomozást a rendőrség a borsodi bőcsi családi háznál hétfőn talált Molotov-koktélos üvegek ügyében - tájékoztatta az MTI-t a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs i
2008. február 13. szerda 19:21 - Hírextra
A támadás célpontja Lajti János helyi vállalkozó volt, aki úgy nyilatkozott a távirati irodának, nem tudja, kinek állhatott érdekében mindaz, ami történt. Hangsúlyozta, közismert róla, hogy régi kapcsolatai vannak a szocialista párttal - 1989 óta tagja az MSZP-nek, indult a legutóbbi polgármester-választáson is -, de már visszavonult a közélettől.

Arra is kitért, hogy kilencvenes évek elején több rendőrségi eljárás is folyt ellene. Úgy fogalmazott: vélelmezett bűncselekménnyel vádolták meg akkor, őrizetbe is vették, majd bűncselekmény hiányában 63 nap után elengedték. Később, mintegy 11 év után, kapott egy harmincezer forintos pénzbüntetést, erről azonban részletesen nem beszélt.

Lajti Lajos és társai ellen 1991 szeptemberében az Országos Rendőr-főkapitányság sugárzóanyaggal, méreggel és kábítószerrel való visszaélés alapos gyanúja miatt indított nyomozást, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte őt. A házkutatáskor egy üres, de sugárzóanyag tárolására alkalmas ólomkonténert és más engedélyhez kötött vegyi anyagokat - közöttük mérget - találtak. Ezeket a vámszervek megkerülésével hozták be Romániából Magyarország területére, és Lajti közreműködésével - részben külföldön - kívántak értékesíteni.

Lajti Jánost a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság 1999. júniusában tettestársként, különösen nagy értékre elkövetett csalás bűntett miatt 3 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az elsőrendű vádlott 1992-től két éven át összesen 474 millió forint kölcsönt vett fel részben valódi, részben pedig külföldi hamisított bankgaranciákkal a Budapest Bank Miskolci Igazgatóságától, és hitelügyek lebonyolításában társa volt a bőcsi vállalkozó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását