2024. május 3. - Tímea, Irma

Balaton utcai robbanás: új fejlemények

Elkészült a robbanásban megsérült Balaton utcai ház szomszédságában lévő épület védőtetője, így hétfőn most már biztosan kinyithat az ott működő bölcsőde és óvoda - tájékoztatta Puka Zsófia, a főváros V. kerületi önkormányzatának sajtóreferense vasárnap az MTI-t.
2010. január 10. vasárnap 18:23 - HírExtra
Péntek hajnalban feltehetően egy gázkészülék okozott robbanást a Balaton utca 12. szám alatti ház legfelső szintjének egyik lakásában. Az ott lakó 80 év körüli férfi olyan súlyosan megégett, hogy a kórházban életét vesztette, többen könnyebben megsérültek.
Az életveszélyessé vált épület 48 lakásából valamennyi lakót ki kellett költöztetni.
Az önkormányzat sajtóreferense úgy fogalmazott, hogy a robbanásban súlyosan megsérült 12-es szám alatti ház tető-, illetve födémszerkezetének helyreállítása "nagyon nagy munka lesz".

Puka Zsófia beszámolt arról is, hogy mind szombaton, mind pedig vasárnap 10 és 12 óra között a lakók kisebb csoportokban, tűzoltók segítségével, védősisakban bemehettek az épületbe a szükséges személyes tárgyaikért.

A sajtóreferens szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy minden lakó elhelyezéséről gondoskodni tudnak. Az V. kerületben több önkormányzati lakás áll rendelkezésre, ezenkívül nyugdíjas otthonban is tudnak elhelyezést nyújtani, továbbá az óbudai önkormányzat is felajánlott néhány üres lakást.

A lakók többsége mindaddig rokonoknál lakik, amíg vissza nem költözhetnek otthonaikba - mondta Puka Zsófia. Hozzátette, hogy az eddigi felmérések alapján az épület első három emeletére várhatóan két héten belül visszaköltözhetnek a lakók. A súlyosabban megrongálódott negyedik és ötödik emeleten viszont hosszabb időt vesz igénybe a helyreállítás
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását