2024. március 29. - Auguszta

Galibák lesznek a Barátok közt

Változások történtek a Mátyás király téren. Nem kell megijedni, a kerületet sem kell tudni, csupán új szereplő érkezett a Barátok köztbe. Magdi anyus Brüsszelbe utazik, de addig sem maradhat a Kertész család háziasszony nélkül. Így került Barátok közé Osz
2008. február 13. szerda 18:57 - Malina Adrienn
Tavaly, év végén a Barátok közt kilencedik születésnapi ünnepségén több meglepetéssel is kedveskedtek az egybegyűlteknek. A legnagyobb szenzáció az volt, amikor Kalamár Tamás producer bemutatta a sorozat legújabb szereplőjét, Oszvald Marikát. A színésznő neve nem ismeretlen a szakmában, hiszen évtizedek óta az egyik legíresebb szubrett, a színészkedés mellett kitűnően táncol és énekel is. 1972 óta a Budapesti Operettszínház tagja. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a teljes operettirodalom klasszikus szubrett szerepét megformálta már a színpadon. Volt Stázi, Liza, Panni, Bessy és még hosszasan lehetne sorolni.

Fontosabb színházi szerepei
Nem élhetek muzsikaszó nélkül, A mosoly országa, Cigányszerelem, A víg özvegy, Luxemburg grófja, Marica grófnő, Cirkuszhercegnő, Csárdáskirálynő, A montmartre-i ibolya, Nebáncsvirág, Mária főhadnagy, János vitéz, Hegedűs a háztetőn, Bál a Savoyban, A denevér, Mágnás Miska, Leányvásár.
Vendégfellépései: München, USA, Kanada, Izrael, Olaszország, Franciaország, Svájc, Ausztrália, Skandinávia, Japán.
Tegnap este tette be először a lábát „Terike”, a Mátyás király téri közösségbe. Amíg Vili bácsi oldalbordája külföldön lesz, addig a kedves, cserfes asszony fogja helyettesíteni. Így Magdi néni nyugodtan időzhet Mónika lánya mellett a brüsszeli korházban.

A sorozat háza táján nem ez az első eset, hogy az epizódszereplő egy nagyobb név. Hogy az Operettszínháznál maradjunk az ottani művészek közül Barátok közé került már Janza Kata (Kertész Ildikó néha még felbukkan, legutoljára éppen terhes volt), Mészáros Árpád Zsolt, vagy éppen Lehoczky Zsuzsa. Hosszabb-rövidebb ideig időzött a Berényi család életében Ulmann Mónika (Marosi Krisztina), Forgách Péter (Szentmihályi Gábor), Oszter Sándor és lánya Alexandra is. Koncz Gábor (Ruzicski Elek) futball menedzsert, Tahi Tóth László (Király Tivadar) festőt, Aradszky László fenyőfaárust, Garamvölgyi László (Molnár ezredes) pedig, mily meglepő, egy rendőrt alakított. Szabó Sipos Barnabásnak és Hujber Ferencnek a „rosszfiú” szerep jutott, míg Gyurta Dani, Szellő István és Vágó István önmagát alakított a sorozatban.



A legújabb „családtagot” Oszvald Marikát kérdeztem, a forgatásokról, a szerepről és arról, hogy érzi magát a kamerák előtt.

Tegnap került először adásba az első jelenete, megnézte magát a tévében?

Igen megnéztem. Azt nem is tudom eldönteni, hogy tetszett-e vagy sem, mert csak ültem és néztem, mint Rozi a moziban. Még csak egy villanásnyi jelenetem volt, ebből nem tudtam megítélni, hogy milyennek látom magam. Bár különben sem nekem kell, hogy tetsszen.

Hogy került a Barátok közt stábjába?

Kalamár Tamás hívott fel telefonon, hogy látott a Csókos asszonyban, és szeretne egy ilyen karaktert a sorozatba. Amikor felhívott a javaslattal, először elcsodálkoztam, aztán rögtön igent mondtam, mert rájöttem, hogy még soha, egyetlen magyar sorozatban nem játszottam. Változatosságot, újdonságot jelenthet a pályámon. A szerepem szerint minden lében két kanál, roppant talpraesett, jószívű, cserfes teremtés vagyok, aki sok galibát fog okozni a történet során.

Mikor kezdték a forgatásokat, és hogy érzi magát az „új” munkatársak között?

November végén kezdtük, és nagyon élvezem. Sokat nevetünk, jó hangulatú a társaság, a fiatalok is nagyon bűbájosak, kedvesek. Már meg is beszéltem velük, hogy majd csinálunk nálam összejöveteleket. Nyugodtan mondhatom, hogy emberileg is jól összekovácsolódtunk. Kellemes játék az egész, semmi erőlködés. Másabb, mint a színházi színészkedés. Itt nincs hosszú próbafolyamat, megtanuljuk a szöveget, a rendező elmondja a kívánalmait, beállunk ahova kell és csináljuk máris, hiszen felvétel van. Toppon kell lenni minden pillanatban.

Könnyebbnek érzi ezt a fajta munkát, mint egy színházi szerep megtanulását?

Nem, először nagyon nehéz volt. Mostanra jutottam el oda, hogy már nem kerül erőfeszítésembe a munka. Belerázódtam, úgy érzem.



Régebben nézte a sorozatot?

Ritkán néztem, mert az esti órákban én a színházban vagyok. Ha épp nincs előadásom, akkor valami más fellépésre kell mennem. Amikor tudtam követtem, de nem volt kedvenc szereplőm. Viszont a családomból többen rendszeres nézői a sorozatnak.

Legutoljára filmben, 2006-ban szerepelt, a Noé bárkája című alkotásban. Ezek szerint a filmezés is érdekli?

Igen, nagyon vágyom rá. Teljesen mindegy, hogy mire lenne lehetőségem, csak legyen. Amit mások megítélnek számomra, annak örülnék és biztos, hogy szívesen csinálnám. Szeretek másoknak is megfelelni, nem csak saját magamnak.

A színházban hogy fogadták, hogy ön egy napi sorozatban fog szerepelni?

Nagyon örültek a tévés felkérésemnek, segítőkészek, támogatnak mindenben és drukkolnak is. Van olyan, hogy reggeltől estig bent vagyok a színházban, de olyan is amikor egyáltalán nem. Ez teljesen változó, jól össze tudom egyeztetni.

A környezetében milyen fogadtatásra számít?

Azt vettem észre, hogy mindenki nagy érdeklődéssel várja. Nem félek attól, hogy összekeverik majd Terikét, mondjuk a Mágnás Miska Marcsájával, mert nincs akkora különbség a két karakter között.

Legutóbbi bemutatója az Operettszínházban a Víg özvegy volt, mire készülnek most?

Március 3-án indulunk Szentpétervárra, ahol egy nemzetközi gálaműsorral fogunk fellépni három kollégámmal együtt. Áprilisban pedig Münchenbe utazunk a Dr. Bőregér című operettel. Szerencsére bőven van feladatom a színházban is. Jelenleg öt darabban játszom, ezek mind minőségi előadások.

Ennyi munka mellett nem érzi sosem azt, hogy fáradt lenne?

De, sokszor érzem, ám nem foglalkozok vele. Ezen túlteszi magát az ember, mert a belső indíttatás tovább visz, én szívvel-lélekkel csinálom.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását