2024. május 3. - Tímea, Irma

Szerencsétlenkedik a TV2 - az újabb botrány háttere

A TV2 néha annyira interaktív, hogy akkor is megszavaztatja a nézőket, amikor egy műsor ismétléséről van szó. Mint szilveszterkor a Popdaráló című műsorban. Pedig csak azt kellett volna kiírniuk, hogy "Ne küldj SMS-t, mert ismétlés", vagy valami ilyesmit.
2009. január 24. szombat 09:39 - Hírextra
„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szilveszterkor sugárzott Popdaráló című műsorunk ismétlés volt, így a játék nem élt, amelyre azonban nem hívtuk fel az Önök figyelmét és ezt nem jelenítettük meg a képernyőn sem, ezért többen szavaztak és szavazatukat a rendszer fogadta is. A hibáért szíves elnézésüket kérjük, várjuk minden olyan kedves nézőnk jelentkezését, akik szavazataikat elküldték szilveszteri Popdaráló című műsorunk alatt.”

„Beismerjük, hogy a szilveszteri Popdaráló ismétlés volt, ami még nem is olyan nagy baj, de mivel erre nem hívtuk föl nézőink figyelmét, azaz nem írtuk ki a képernyőre. A sok hülye néző szavazott is, s a szavazatokat az egyébként kitűnően muzsikáló rendszerünk fogadta is. Bocs. De ha van olyan a szerencsétlenek között, aki benézte a történetet és nagyobb a felháborodottsága, mint a büszkesége az keressen fel minket. Szeretnénk ugyanis jót röhögni….”

Az első idézet a TV2 enyhén szólva is késéssel kiadott hivatalos közleménye a szilveszteri malőrrel kapcsolatban. A második pedig ennek a hivatalos közleménynek a „fordítása”, amolyan szubjektív sajtómunkás szemlélettel megspékelve. De az tény, hogy mind a kettő érdekes, és felvet egy halom kérdést.

Mindenesetre gratulálunk

Mármint a TV2-nek. A magyar televíziózás történetének egyik legszerencsétlenebb csatornája megtisztelő cím felé haladó kereskedelmi tévének nem ez volt az első rossz húzása az SMS szavazásokkal kapcsolatban. Ismétlésben leadni egy olyan műsort, ami tele van szavazásra buzdító felhívásokkal azonban igazán érdekes húzás – főleg ha nem hívják föl a kedves a nézők figyelmét az ismétlésre. A magyar emberek ugyanis már csak ilyenek: ha nem rágják a szájukba, hogy ne szavazz, mert nem élő a műsor, akkor rittik, hogy szavaznak.

Hanem az igazi kérdés az, hogy miért fogadta a megtévedt nézők szavazatait a rendszer? Pont szilveszter este kapcsolta volna be az egyik megtévedt médiamunkás a szavazatokat összesítő számítógépet? Vagy, ami talán még rosszabb lehet: a rendszer nem csak az adások alatt működik, hanem a hét minden napján, éjjel és nappal? Talán még most is lehet a már régen az RTL Klubhoz igazolt valamelyik egykori Megasztárosra voksolni – persze emelt díjon?

Mi is történt?

Ezekkel a kérdésekkel természetesen megkerestük a csatorna illetékesét is. Magyar Rita, a TV2 sajtóreferense szerint nem az volt a hiba, hogy a rendszer fogadta a beérkezett SMS-eket, hanem az, hogy a TV2 nem tüntette fel a képernyőn az adás során sehol sem, hogy az éppen sugárzott műsorszám ismétlés.

Illetve az is megoldás lehetett volna, ha az ismétlésre kerülő műsorszámból a már nem aktuális interaktivitásra buzdító műsorelemet kivágták volna. Ezt sem tették meg.

Ráadásul egy olyan aggregátor által fenntartott számra érkeztek az üzenetek, akivel a TV2 már nincs szerződéses kapcsolatban – vajon miért? Az elmúlt hónapokban nem egyszer volt baj a TV2 emeltdíjas SMS-szavazós játékaival. Viszont mivel ezzel az ominózus aggregátorral már nincs kapcsolatban a csatorna, a TV2 halál nyugodtan kijelentheti, hogy pont ezért semmi haszna sincs az esetből.

Ki hibázott?

Azaz a vádak, miszerint a TV2 direkt csalt egy kis kiegészítő pénzecske reményében, nem állják meg a helyüket. Marad tehát a tudat, hogy a magyar tévénézőknél – akik mindenre szavaznak, ami mozog – csak a magyar tévések a butábbak.

Bár az ember érzése az, hogy a televíziós kolléga, aki elmulasztotta megejteni a „Ne szavazz, mert nem élő” jellegű kiírást aznap este a képernyőre már nem dolgozik a TV2-nél.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását