2024. április 29. - Péter

Volt egyszer egy kommunizmus

Zámbó Kornél festőművész munkáiból látható kiállítás szerdától Budapesten; a Volt egyszer egy kommunizmus című tárlat megnyitóján a művész 70. születésnapja alkalmából miniszteri elismerő oklevelet vehet át - tájékoztatta Várhalmi András, a Csili Művelődé
2008. február 12. kedd 09:29 - Hírextra

"Közelmúlt történelmünk eseményei ma is kísértenek, fantomként vannak jelen életünkben. Zámbó Kornélnak az ,50-es években élt gyermekkora emlékként idéződik fel alkotásain. Ez a Rákosiról elhíresült korszak volt, történelmünk egyik legszomorúbb, testet-lelket nyomorító, sanyargató rettegésben tartott időszaka" - olvasható a tárlatról szóló összegzésben.

Az időszakot a terménybeszolgáltatás, koncepciós perek, hosszú börtönévek, kényszermunkák, kivégzések jellemezték - írják az ismertetőben, hozzátéve, hogy Zámbó Kornélnak gyermekként azért voltak vidám pillanatai is: zakatolás, utcabálok, május elsejék, ürgeöntés, úttörőtáborok, felvonulások.

A Csili Művelődési Központban február 27-ig látogatható tárlaton Zámbó Kornél mintegy 20, nagyobb méretű festménye kap helyet. A kiállítást Benkó Sándor Kossuth-díjas klarinétművész nyitja meg.
A tájékoztatás szerint a tárlat megnyitóján veszi át 70. születésnapja alkalmából a művész Hiller István oktatási és kulturális miniszter elismerő oklevelét kimagasló művészi és oktatási munkájáért. A kitüntetést Hiller István nevében Komoróczy László, a pesterzsébeti önkormányzat oktatásért felelős alpolgármestere adja át.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását