2024. május 5. - Györgyi

Hét évet kapott a halálát okozó férfi

Hét év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a nagyszénási férfit, aki egy kocsmai veszekedést követően halálosan bántalmazta és kifosztotta ismerősét; a jogerős ítélet az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság öt év szabadságvesztést
2008. február 12. kedd 12:12 - Hírextra

Az ítélet szerint a büntetlen előéletű huszonkét esztendős Hevesi Mihály 2007. január 5-én este Nagyszénáson több üveg sört megivott egy kocsmában, s közben látta, hogy az ügy későbbi sértettje egyik ismerősével heccelődik. A vádlott és a sértett később egy másik sörözőbe ment át, ahol tovább italoztak. Erről a helyről este 10 óra körül távoztak. Az utcán - felemlegetve a korábbi veszekedést -, szóváltás alakult ki köztük, a vádlott tenyérrel kétszer arcon ütötte a sértettet, aki a pofonoktól a földre esett. Ezt követően a vádlott felsegítette, s úgy döntöttek, felkeresnek egy újabb sörözőt.

Útközben az ittas sértett megint elesett, száját beütötte, és vérezni kezdett. Később a férfi újra elesett, azt hitte, hogy a vádlott lökte el, s ezért szidalmazni kezdte a férfit. Hevesi Mihály ezen felháborodott, és a földön fekvő sértett arcát ököllel megütötte, majd két-három alkalommal, lábbal a sértett arcába, felső testébe taposott. A bántalmazás következtében magatehetetlenné vált, mozdulatlan sértett ruházatát a vádlott átkutatta, és a nála talált, 15 ezer forint készpénzt elvette, majd egy sörözőben elköltötte.

A sértett a támadást követően fél órán belül elhunyt, halála a traumás sokk következtében kialakult keringési és légzési elégtelenség miatt következett be.

A vádlott a tettét az eljárás során beismerte, teljes körű, feltáró vallomást tett.

A táblabíróság halált okozó testi sértés és kifosztás bűntettében mondtak ki bűnösnek Hevesi Mihályt. Az ítélőtábla Hegedűs István vezette tanácsa a cselekmény súlyához, és az elkövetés módjához viszonyítva aránytalanul enyhének találta az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság öt év szabadságvesztést kiszabó ítéletét, s ezért a férfi büntetését hét évre súlyosbította.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását