2024. április 28. - Valéria

Csökkent a CO2 kibocsátás

Az üzemanyag-takarékossági programnak köszönhetően arányosan csökkent a CO2 kibocsátás. A maradék-hulladék mennyiség több mint 50%-al csökkent 2002 óta.
2008. február 12. kedd 12:15 - Hírextra

Újdonság: a környezetvédelmi tevékenységekről további információ az interneten is található: www.austrianairlines.co.at/umwelt.

Az Austrian Airlines Csoport kulcsfontosságú sikereket ért el a környezetvédelem terén az elmúlt években. A széleskörű stratégiai reorientálással párhuzamosasan a vállalatnak sikerült számos fontos intézkedést bevezetnie, mint például a kerozin fogyasztás és a szén-dioxid (CO2) kibocsátás csökkentése. A hulladék mennyiség is majdnem a felére csökkent az innovatív hulladék megelőzési program 2002-es bevezetése óta. Az Austrian Airlines Csoport 2007-ben megkapta az "Eco-Profit Vállalat" címet a környezetvédelem terén végrehajtott sokrétű tevékenységének elismeréseképpen. Az Austrian széleskörű tevékenységei keretében egyesíti az ökológiai intézkedéseket a kereskedelmi előnyökkel.

Alfred Ötsch, az Austrian Airlines Vezérigazgatója az alábbiak szerint nyilatkozott az elért környezetvédelmi eredményekről: "A repülési szektorban elkerülhetetlen, hogy kibocsátások keletkezzenek. Ugyanakkor pontosan ez az oka annak, hogy a kereskedelmi sikereink mellett nagy figyelmet szentelünk a nyersanyagok és az energiaforrások körültekintő felhasználására és a gyártási folyamat ökológiai optimalizációjára. Az elmúlt évek során ezen a téren számos sikert értünk el. Új technológiákat vezettünk be, amelyek előnyösek a környezet számára és nemzetközi összehasonlításban is rendkívül "zöld" repülőgép flottát üzemeltetünk."

A kerozinfogyasztás lecsökkent a környezetbarát flottának köszönhetően

Nemsokára az Austrian Airlines lesz az első európai légitársaság, amely a Boeing B767-es, hosszútávon közlekedő repülőgépeit felszereli az ún. "szárnyacskákkal". A szárnyacskák használata a lehető leghatékonyabb megoldás az üzemanyag fogyasztás csökkentésére. Ennek köszönhetően a jelentősen lecsökkentett kipufogógázok következtében az egy Boeing B767-re jutó éves kerozin-fogyasztás 1000 tonnával csökkent éves szinten. Az Austrian hat ilyen típusú repülőgépet üzemeltet, és az első európai légitársaság - és a második légitársaság a világon - aki a Boeing Repülési Partner által forgalmazott új szárnyacskákat választotta.

A rövid- és középtávú útvonalakon közlekedő Boeing B737-800 új generációs flottára is felszerelésre kerültek a szárnyacskák. Az Airbus A320-as flottán belül az Austrian nagy hangsúlyt fektet azon további 21 repülőgép használatára, amelyek konstrukciós kialakítása a legmodernebb aerodinamikai fejlesztéseket követi és a korábban gyártott repülőgépekhez képest rendkívül alacsony kerozinfogyasztással üzemeltethetőek. A Dash-8-as flotta üzemeltetése is rendkívül környezetbarát: egy teljesen feltöltött Dash-8 Q400-as csupán 3.5 liter/utas üzemanyagot használ 100 km távolságon.

A közlekedési teljesítményt tekintve az Austrian Airlines Csoportnak olyan üzemanyag-fogyasztást sikerült elérnie, amelyet a gazdaságos gépjárművek sem képesek elérni: 2002-ben az egy utasra jutó kerozinfogyasztás 100 kilométeren 2.91 kilogramm volt, 2006-ra ezt a mutató 2.84 kilogrammra sikerült lecsökkentenünk.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását