2024. május 6. - Ivett, Frida

Óvszertilalom Latin-Amerikában

A HIV-vírus terjedését csak tovább gyorsítja Latin-Amerikában, hogy a római katolikus egyház ellenzi az óvszerhasználatot - közölte egy ENSZ-illetékes. Mintegy 1,7 millióan HIV-fertőzöttek vagy AIDS-betegek ebben a térségben.
2007. október 28. vasárnap 10:56 - Hírextra
A járvány rohamosan terjed: míg 2004-ben az AIDS elleni küzdelmet összehangoló ENSZ-ügynökség (UNAIDS) adatai szerint 320 ezer új esetet regisztráltak, 2006-ban már 410 ezret.

"Latin-Amerikában az óvszerhasználat ördögi dolognak számít, de ha minden nemi érintkezésnél használnák, garantálom, hogy megszüntethető lenne a járvány a térségben" - mondta Alberto Stella, az UNAIDS hondurasi, nicaraguai és Costa Rica-i koordinátora.

A Latin-Amerikában nagy befolyással bíró katolikus egyház ellenzi a fogamzásgátlás minden formáját, és helyette az önmegtartóztatást javasolja az AIDS terjedésének megakadályozására.
"Az a tény, hogy a fiatalok 15 és 19 éves korukban kezdenek nemi életet élni minden szexuális felvilágosítás nélkül, hozzájárul a vírus terjedéséhez, és az is nyilvánvaló, hogy az önmegtartóztatás nem működik" - mondta Alberto Stella.

Latin-Amerikában a világ mintegy 1,1 milliárd katolikusának mintegy fele él.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását