2024. április 29. - Péter

Bemutatkoztak az első Android maroktelefonok

Bemutatkoztak az első Android mobilplatformot futtató mobiltelefonok; a tucatnyi új modell leleplezésére a barcelonai Mobile World Congress kiállításon került sor.
2008. február 12. kedd 16:47 - Hírextra

Az Android névre keresztelt mobilos platform a Google-lal együtt mintegy harminc szövetséges vállalat közös fejlesztéseként jött létre. A Linux-alapokra épülő szoftvert tavaly novemberben mutatták be a nagyközönségnek, a platformot futtatni képes telefonok várhatóan ez év második felében kerülnek a boltokba.

A nyílt forráskódú Linux operációs rendszeren alapuló Android megjelenése komoly kihívást jelent a mobil operációs rendszert készítő többi társaságnak. Az Androidhoz készült fejlesztőcsomag segítségével a programozók szabadon fejleszthetnek különböző alkalmazásokat.

A kiállításon nemcsak a Google Androidja volt az egyetlen Linux-alapú operációs rendszer: a mobiltelefon-iparban a fejlesztési költségek csökkentése és a nyílt forrású szoftvertechnológiák elterjedésének felgyorsítása érdekében létrejött Mobile Linux Foundation (LiMo) hét gyártótól összesen 18 LiMo-platformot futtató készüléket mutatott be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását