2024. április 28. - Valéria

Miért sértett törvényt az ORTT?

A közszolgálatiság értelmezéséről folytatott konzultációt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), a Magyar Rádió elnöke és a Magyar Rádió Kuratóriumának elnöke.
2008. június 5. csütörtök 18:21 - Hírextra
Egyetlen hatóság sem folytathat konzultációt törvényben nevesített fogalomról, így a Média hatóság sem a közszolgálatiság fogalmáról, mivel közszolgálatiság fogalmát a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény, ismert nevén a Média törvény értelmezi.

A Média törvény a közszolgálati műsorszolgáltatókat, közszolgálati műsorszolgáltatási szabályzat (KMSZ) elkészítése kötelezi.

A Magyar Rádió Zrt. Közszolgálati Műsorszolgáltatási Szabályzatát az Országos Rádió és Televízió Testület egyetértésével a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriuma 1998. évben jóváhagyta.

A reális zöldek álláspontja szerint, amennyiben a Magyar Rádió Zrt. szerkesztőségeinek munkatársai, a műsorkészítők, műsorvezetők, a KMSZ előírásait betartanák, a Magyar Rádió Zrt. és a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriuma elnöke tenné a dolgát a Média hatóság nem kényszerülne törvény sértő magatartásra.

Juhos László, a Reális Zöldek Klub elnöke, a Hungária Közalapítvány kuratóriumának civil delegáltja

Kiadó: Reális Zöldek Klub
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását