2024. május 18. - Erik, Alexandra

Újabb 10 millió forintos segélyprogram Afganisztánnak

A rendkívüli hideg miatt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet nemzetközi támogatással újabb, 10 millió forint értékű gyorssegélyprogramot indít Afganisztánban 400 család megsegítésére.
2008. február 11. hétfő 17:33 - Hírextra

Az ökumenikus segélyszervezetet az ACT International (Genfi székhelyű, egyházi hátterű segélyszervezetek nemzetközi szervezete) segíti mostani akciójában. Baglán tartomány négy menekülttáborában sátrakban és vályogházakban lakó, mintegy 3200 embert kívánják megsegíteni a rendkívüli hidegben.

A szervezet munkatársai felmérték a helyszínen, mire van szüksége az ott lakóknak, így fűtő- és szigetelőanyagokat, szenet, szalmát, szigetelőfóliát, illetve élelmiszereket - olajat, teát, cukrot, sót, rizst és babot - osztanak szét a rászoruló családoknak.

A segélyszervezet munkatársainak életét is nehezíti, hogy a szálláshelyeken befagytak a vízvezetékek, tönkrementek a fűtőtestek - tájékoztatta az MTI-t ifj. Kis Boáz, a szervezet kommunikációs osztályvezetője.

Legutóbb január elején 720 családnak osztottak szenet, családonként 100 kilogrammot a magyar külügyminisztérium támogatásával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását