2024. április 29. - Péter

Nemi erőszak a börtönben

Öt-öt év fegyházbüntetésre ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a két férfit, akik többször is megerőszakolták cellatársukat a nyíregyházi börtönben - jelenti a HavariaPress.
2008. február 11. hétfő 16:50 - Hírextra

A 23 éves tiszavasvári elsőrendű vádlottat és 39 éves nagyhalászi társát 2007. február 5-én szállították a Nyíregyházi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, ahol közös zárkában helyezték el őket egy harmadik, ugyancsak jogerősen elítélt férfival.

A következő öt napban a két vádlott életveszélyes fenyegetésekkel arra kényszerítette a cellatársukat, hogy több alkalommal orálisan kielégítse őket, sőt a másodrendű vádlott análisan közösült is vele. A vádirat szerint a fenyegetők közölték: ha nem engedelmeskedik, elvágják a torkát, vagy cipőfűzővel felakasztják. A bírósági tárgyalások során a két vádlott mindvégig tagadta bűnösségét.

A szembesítések során viszont egymásnak ellentmondóan nyilatkoztak a történtekről, illetve terhelő vallomást tettek egymásra. Ezért már az első fokon eljáró Nyíregyházi Városi Bíróság is bűnösnek mondta ki őket, és mindkét vádlottat két év szabadságvesztésre ítélte. Az ítéletek ellen minden érintett fellebbezett, ám a másodfokú bíróság elutasította a védelem felmentés iránti fellebbezését. Helyt adott viszont a súlyosbítást célzó ügyészi indítványnak, és kereken 5-5 év fegyházbüntetésre súlyosította a vádlottak büntetését.

Súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy a vádlottak büntetett előéletűek, visszaesőnek minősülnek, valamint hogy a büntetőeljárás hatálya alatt, jogerős szabadságvesztés végrehajtása során követték el az újabb súlyos bűncselekményt.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását