2024. május 5. - Györgyi

Gyurcsány vizsgálatot ígért

A szocialista képviselők lakásánál elkövetett Molotov-koktélos támadások kivizsgálását ígérte az intézkedések részletezése nélkül Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök az MSZP-frakció hétfő délelőtti ülésén - tudta meg az MTI.
2008. február 11. hétfő 15:12 - Hírextra

A támadások ügye várhatóan szóba kerül a frakció kedd délutáni informális ülésén is.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője még pénteken mondta el, hogy ismeretlenek négy szocialista képviselő házára dobtak Molotov-koktélt péntekre virradóra, és terrorcselekmény bűntette miatt rendeltek el nyomozást.

Három településen - Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen - összesen négy szocialista politikus házánál történt bűncselekmény; személyi sérülés sehol sem történt, de anyagi kár keletkezett.
Lendvai Ildikó a terrorfenyegetés kategóriájába tartozónak nevezte, hogy szocialista országgyűlési képviselők házára, lakására Molotov-koktélokat dobtak, képviselőknek fehér port tartalmazó borítékot és fenyegető leveleket küldtek, illetve telefonon keresztül fenyegették meg őket.

A szocialisták frakcióvezetője az MTI kérdésére elmondta: meg kell vizsgálni, hogy az agresszió elharapózása ellen megfelelőek-e a magyar jogszabályok.

A Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg annak idején szintén a Hír Televíziónak küldte azt az e-mailt, amelyben Csintalan Sándor, a Hír TV műsorvezetőjének megverését vállalta magára.

Csintalan Sándort, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, egy ideje pedig Fidesz-tag, december 11-én támadták meg lakásának mélygarázsában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását