2024. április 28. - Valéria

Felfüggesztik Gusztos mentelmi jogát?

Gusztos Péter kérni fogja, hogy az Országgyűlés függessze fel mentelmi jogát; ezt a liberális képviselő közölte hétfőn az MTI-vel. A szabad demokrata politikus elmondta: hétfőn kapta kézhez a legfőbb ügyész indítványát, amelyben utóbbi arra kéri az Ország
2008. február 11. hétfő 13:06 - Hírextra

Hozzátette: amikor ez a parlamentben napirendre kerül, ő maga is ugyanezt fogja kérni, mind a mentelmi bizottság, mind pedig az Országgyűlés plenáris ülésén, hogy tisztázni tudja az ügyet.
Gusztos Péter elmondása szerint 2000-ben százezer forint alaptőkével alapítottak egy betéti társaságot, amelynek ő az ügyvezetője és a beltagja. Megjegyezte, hogy amióta parlamenti képviselő, semmilyen gazdasági tevékenységet nem folytatott és ennek a "családi cégnek" 2002 májusa óta nincs forgalma.

Mint mondta, jelenleg a társaság felszámolása zajlik. Az eljárás során az ügyészség hiányosságokat talált. Gusztos Péter elismerte, hogy elkövetett adminisztrációs mulasztásokat, de tagadja, hogy elkövette volna az ügyészségi indítványban szereplő vétséget.

Hozzátette: úgy érzi, jóhiszeműen járt el és még hétfőn egy levélben teljes körű tájékoztatást ad a legfőbb ügyésznek arról, hogy véleménye szerint az ügyészség indítványa információhiányon és tévedéseken alapul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását