2024. április 19. - Emma

Nagyvadak vagy vad motorosok?

Az országban öt-hatszáz nagyvadas terület található, és sajnos ezek mindegyikében előfordulnak crossmotorosok és quadosok, akik súlyos, tízmilliókban mérhető kárt okoznak az érintett erdőgazdaságoknak - nyilatkozta a Magyar Hírlap csütörtöki számában az O
2008. január 17. csütörtök 09:12 - Hírextra
A legtöbb bejelentést az őszi szarvasbőgés és a tavaszi őzbakszezon idején kapják - tette hozzá Pechtol János, aki elmondta: a motorizált erdőjárók legfőbb kártétele, hogy megszokott élőhelyükről elüldözik az állatokat, s így jelentősen rontják a több ezer eurót fizető vendégvadászok esélyeit és így a vadásztató társaságok bevételeit is.

Az a külföldi, akinek egy crossmotoros miatt az orra elől szaladt el a kapitális bika, többé nem jön hozzánk vadászni - mondta példaként Pechtol János.

A puskás turisták tavaly hatmilliárd forint bevételt hoztak az országnak. Ha minden nagyvadas területen csak egymilliós kárral számolunk, több mint félmilliárdos passzívumot kapunk eredményül - mondta a lapnak Jánosy Zoltán, egy vadászutaztatással foglalkozó cég vezetője, aki hozzátette: Ausztriában vagy Németországban szigorúan tilos az erdőkbe ilyen járművekkel behajtani, ezért az ottani megszállottak is hozzánk jönnek furikázni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását