2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Pécsi művészek Újdelhiben

Magyar mesterek és ifjú tehetségek címmel kortárs képzőművészeti kiállítás nyílik hétfőn Újdelhiben, a Lalit Kala Nemzeti Művészeti Akadémián.
2008. február 10. vasárnap 15:47 - Hírextra

A 13 művész több mint 60 alkotása Pécsről, a 2010-es Európa Kulturális Fővárosából érkezett, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karáról.

Lázár Imre, a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ igazgatója elmondta az MTI-nek, hogy a mester és tanítvány viszonyon keresztül mutatja be a tárlat a magyar kortárs képzőművészetet, a különböző irányzatok széles panorámáját nyújtva a Magyar Masala - Fókuszban a magyar kultúra nevű program keretében Indiában.

A kiállítás kurátora, Szepes Hédi megjegyezte, hogy műfajában és stílusában igazán a sokféleség uralja a bemutatót, amelyen festmények, szobor, grafikák, videó művek, fotók láthatók. Bencsik István, Pincehelyi Sándor, Tolvaly Ernő, Hop-Halász Károly, Lantos Ferenc mesterek és tanítványaik: Varga Ferenc, Somodi Péter, Varga Rita, Orosz Klára, Palatinus Dóra, Losonczy István, Gyenis Tibor és Keserue Zsolt műveit csodálhatja meg az indiai főváros közönsége.

Ez a kiállítás előzőleg a 6,5 millió lakosú Bangalorban, Karnátaka dél-indiai állam fővárosában volt látható, rengeteg látogatót vonzott és fölkeltette a média érdeklődését is. India harmadik legnépesebb városának szinte valamennyi napilapja fényképes, elismerő hangú tudósításokban számolt be a magyar képzőművészek tárlatáról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását