2024. április 19. - Emma

Bomba a kertben

Szélsőségesek gyújtóbombát dobtak négy MSZP-s országgyűlési képviselő kertjébe. Az elkövetők célja világos: társadalmi bázis híján, félelemkeltéssel akarják kierőszakolni politikai nézeteik megvalósítását. Hisszük, hogy demokratikus politikai rendszerekbe
2008. február 9. szombat 08:27 - Hírextra

Az elkövetők nem érték el céljukat. Nem lehet minket eltántorítani attól, hogy kitartsunk elveink mellett. Nem azért, mert nem féltjük családjainkat, hiszen féltjük. Azért, mert fontos, hogy minden politikus elutasítsa az erőszakot és a félelemkeltést.

Meg kell mutatnunk, pártállástól függetlenül, hogy ilyen eszközökkel nem lehet nyomást gyakorolni Magyarország közügyeire. Függetlenül attól, hogy mit gondolunk a népszavazás konkrét kérdéseiről, az erőszak elutasításában egyet kell értenünk bal- és jobboldalon.

Meg kell nyugtatnunk a közvéleményt, meg kell nyugtatnunk támogatóinkat, de ne feledjük, itt az ideje, hogy nyugalomra intsük a szélsőségeseket is.

Ezek az emberek olyan célokat akarnak elérni a márciusi népszavazással, amelyeket egy demokratikus országban nem érhetnek el. A népszavazással nem lehet kormányt vagy kormányfőt buktatni, a népszavazással csak három, szakpolitikai kérdésben lehet dönteni. Aki mást mond, az hazudik.

Arra kérjük az összes felelős közszereplőt, hogy határolódjanak el a szélsőségesek terrorista eszközeitől. Tegyék egyértelművé, hogy a népszavazás a vizitdíjról, a tandíjról és a kórházi napidíjról szól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását