2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Háromszorosára nőhet a kerékpáros-forgalom

Akár a szokásos háromszorosára is nőhet a kerékpáros-forgalom a fővárosban a BKV-sztrájk idején Kürti Gábor, a Hajtás Pajtás Közhasznú Egyesület szóvivője szerint.
2008. április 18. péntek 10:19 - Hírextra

Kürti Gábor pénteken az MTI-nek elmondta, az évnek ebben a szakaszában a közösségi közlekedés átlagosan két százalékát teszi ki a biciklisforgalom. A BKV-sztrájk miatt azonban ez az arány a többszörösére nőhet. Szerinte ez a nap alkalmat adott arra, hogy az emberek elővegyék és rendbe tegyék kerékpárjaikat a nyári szezon előtt.

Szilasi László, a velo.hu kerékpáros magazin főszerkesztője az MTI-nek elmondta: az időjárás kedvez a biciklistáknak, így ugyanis jóval többen választják autó helyett a közlekedésnek ezt a formáját. A kerékpárosok száma az elmúlt 2-3 évben megduplázódott, ez azt jelenti, hogy több tízezren indulnak munkába, iskolába biciklivel naponta. A mai nap különleges alkalom, akár 50.000-en is elindulhatnak biciklivel otthonról véleménye szerint.

Az MTI munkatársai is azt tapasztalták, hogy sok biciklista van a csendes, nyugodt utakon a fővárosban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását