2022. június 27. - László

Nem pártpolitika a Kossuth téri tüntetés

Salgótarján polgármestere szerint nem a pártpolitikáról, hanem az önkormányzatokról szól majd a szombatra meghirdetett budapesti, Kossuth téri tüntetés.
2009. október 8. csütörtök 13:26 - HírExtra
Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) csütörtökön Nyakó István MSZP-szóvivő előző napi bejelentésére reagálva közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt is írja: kikéri magának, hogy kioktassák.

Nyakó István szerdán sajtótájékoztatón osztotta ki Salgótarján polgármesterének levelét, amelyben Székyné Sztrémi Melinda a képviselőket, bizottsági tagokat, alkalmazottakat hívja a demonstrációra. A levél azt is tartalmazza, hogy különjárati autóbuszt indítanak a tüntetés helyszínére.

Az MSZP szóvivője akkor azt mondta: ha a Fidesznek kampányrendezvénye van, akkor a saját, nem pedig Salgótarján költségvetéséből kellene fizetnie a fővárosi rendezvényre érkező buszokat.

Székyné Sztrémi Melinda csütörtöki közleményében kiemelte: "a Kossuth téri rendezvény nem a pártpolitikáról, hanem az önkormányzatokról, tehát a magyar emberek egyre nehezebb életkörülményeiről fog szólni".

"Ott, ahol a szegénység egyre jobban terjed, huszadrendű kérdés ugyanis az, hogy szocialista vagy fideszes érzelmű szülők gyermeke éhezik-e, vagy fázik a fűtetlen iskolában, óvodában. Ott, ahol azért halnak meg a betegek a kórházi ágyakon, mert nincs elég nővér és orvos, akik segítenének rajtuk, nem a pártprogramokat bújják reggeltől estig. Ott, ahol élére állítanak minden egyes forintot, majd a hosszú téli estéken nem pártideológiákon lamentálnak, hanem a jobb időkre, munkára, megélhetésre várnak és vágynak" - tette hozzá.

A fideszes polgármester szerint Nyakó István "láthatóan reszketve tart az emberek, az önkormányzati vezetők véleményétől".

Székyné Sztrémi Melinda úgy fogalmazott: "a Nyakó-féle szocialisták juttatták bajba az országunkat, tehát kikérem magamnak, hogy kioktassanak". Hozzátette, hogy Salgótarjántól mintegy 500 millió forintot készülnek elvenni, ez ellen tiltakoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását