2024. május 2. - Zsigmond

Aranyos Nemcsik

Aranyérmet szerzett Nemcsik Zsolt a Renault Kupáért rendezett Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti férfi kard Grand Prix-viadalon. A döntőben 15-9-re verte az amerikai Keeth Smartot.
2008. február 9. szombat 17:26 - Hírextra

A harmadik helyen két román vívó, Rares Dumitrescu és Mihai Covaliu végzett.

A főtáblára jutott nyolc magyar közül már az első fordulóban befejezte szereplését Szilágyi Áron, Lontay Balázs, Nagy Pál, Gáll Csaba és Kósa Miklós. Utóbbit Lengyel Balázs győzte le, Lontayt a 2000-ben olimpiai bajnok, 2005-ben vb-aranyérmes Covaliu, Gállt pedig az 1998-ban világbajnok olasz Tarantino. Szilágyinál a franciák egyik kiválóság, Gazin bizonyult jobbnak.

A 32 között búcsúzott Lengyel, miután alulmaradt a múlt héten, Athénban győztes német Limbachhal szemben, illetve Decsi Tamás, akit az athéni olimpiai bajnok olasz Montano állított meg.

Nemcsik kínai, dél-koreai és román ellenfélen keresztül jutott el a negyeddöntőig, ahol Montanóval találkozott. Nagy riválisát - akitől az athéni játékok döntőjében, majd a következő évben a zalaegerszegi Eb fináléjában kikapott - ezúttal gyakorlatilag simán verte.

Az elődöntőben Covaliun jutott túl, kiélezett csatában. Az asszó elején a magyar kardozó vezetett, aztán 11-12-nél a román vívó állt jobban, de a végén megint Nemcsik volt eredményesebb. A fináléban egyértelműen Nemcsik volt a kezdeményező, szép akciókkal könnyedén nyert Smart ellen.

"Úgy jöttem ide, hogy a hazai közönség kötelez. Mindenképpen jól szerettem volna vívni, de azért azt nem tervezhettem, hogy pontosan így sikerül. Jól ment, s ennek ma többen látták kárát. Sydney és Athén olimpiai bajnokát is le tudtam győzni. Covaliutól egy kicsit tartottam, mert a múlt héten Athénban egyéniben és csapatban is nyertem ellene, számítottam rá, hogy vissza akar vágni, és kitalál valamit. Ez így is történt, de nekem sikerült megfelelően reagálnom. Montanóra pedig, úgy érzem most először tudtam igazán ráerőltetni az akaratomat" - mondta Nemcsik.

A versenyen 12 magyar vívó indult, közülük Gémesi Csanád, Gémesi Bence, Nagy Zsolt és Pézsa Gábor már a pénteki selejtezőben befejezte szereplését.

A Renault Kupáért rendezett viadalon - melynek a Syma Sport- és Rendezvényközpont adott otthont - 132 kardozó lépett pástra.

 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását