2024. május 6. - Ivett, Frida

A kormánytól kérnek forrásokat a foci-vb közvetítésére

A Magyar Televízió Zrt. Közalapítvány Kuratóriuma elnökségének Fidesz és KDNP által delegált tagjai felszólították a kormányt, hogy biztosítson forrásokat az idei labdarúgó-világbajnokság jogdíjának és zavartalan közvetítésének költségeire.
2010. január 12. kedd 19:36 - HírExtra
Az öt tag - Balogh László, Bordás Vilmos, Koltay András, Szabó Tibor és Ugron Gáspár - az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írja, aggodalommal figyelik, hogy Magyarországon és a magyar nyelvterületen látható lesz-e a 2010-es év legfontosabb sporteseménye, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság.

Emlékeztetnek arra, hogy a Magyar Televízió a közvetítési jogot az EBU-n (Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége) keresztül szerezte meg. Hozzáteszik, hogy a Magyar Televízió jelenleg sem a közvetítési jogokat, sem a közvetítés közvetlen költségeit nem tudja kifizetni.

Úgy fogalmaznak, hogy a közvetítési jogok átruházásának, a meccsek közvetítése eladásának lehetősége ugyan felvetődött, de az erre jelentkezők közül a legnagyobb esélyes nem rendelkezik Magyarországon olyan műsorterjesztési hálózattal, amelyen a tévénézők többsége megtekinthetné a világbajnokság mérkőzéseit.

Véleményük szerint ugyanakkor a közvetítési jogok eladásából származó bevétel sem maradna a Magyar Televíziónál, mivel azt vissza kellene fizetni az EBU-nak a felhalmozott tartozás törlesztésére. Amennyiben nem fizeti ki adósságát az MTV, akkor a nemzetközi szervezet kizárja tagjai soraiból és elveszi tőle a közvetítési jogokat.

Az aláírók meggyőződése, hogy a rendkívüli érdeklődést kiváltó labdarúgó-világbajnokság közvetítése közszolgálati feladat, azaz a közszolgálati Magyar Televízió feladata.

A közleményben kijelentik, "a pénzhiány okozta helyzetért, a 10 milliárdos elvonásért egyértelműen a kormány és a Magyar Televízió működési forrásainak felét megvonó parlamenti többség a felelős".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását