2024. május 5. - Györgyi

Újonc pingpongos

Az asztaliteniszezők felnőtt csapat-világbajnokságán újoncot avat a magyar férfiválogatott Zombori Dávid személyében. Ez pénteken, Tatán derült ki, amikor a két szakvezető, Téglás Péter és Harczi Zsolt kihirdette, milyen összetételű gárda utazik a február
2008. február 8. péntek 15:02 - Hírextra
A legmagasabb osztályban, a Bajnoki Divízióban szereplő férficsapatot a három Lombard-BVSC-s játékos, Jakab János, Pázsy Ferenc és Zwickl Dániel mellett a pécsi Zombori Dávid alkotja. A PTE-PEAC 20 éves játékosa most debütál felnőtt vb-n, bár a 2006-os ifi Eb ezüstérmese tavaly már részt vehetett a felnőtt Eb-n, legalábbis az egyéni számokban.

A nőknél nincs meglepetés a névsorban, a legutóbbi, 2006-os vb-n 6. helyen végzett, és tavaly Európa-bajnoki aranyérmes együttest a „győztes csapaton ne változtass” elv alapján jelölték ki: az olimpiára már kijutott Tóth Krisztina (Kroppach), az európai selejtezőre készülő Póta Georgina (Statisztika) és Lovas Petra (Postás-DIEGO) mellett a Statisztika ifjúsági Európa-bajnoka és ifi vb-ezüstérmese, Li Bin utazik Kantonba (Guangzhou).

A keret két héten át Tatán készül az év egyik fő versenyére. A vb-utazók közül öten az edzőtáborozás közepén adódó hétvégi szünetben, vasárnap délután kilátogatnak a SYMA Csarnokba, hogy „Az olimpia a tét” elnevezésű kampány keretében, öt sportág összefogásának újabb állomásaként a férfi kardvívóknak drukkoljanak a Gerevich-Kovács-Kárpáti csapat Világkupán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását