2024. május 11. - Ferenc

Közös munkához lát az MSZDP és a Centrum Párt

Megállapodást kötött a részben közös munkáról pénteken, Szegeden a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) és a Centrum Párt - tájékoztatták az MTI-t pénteken a párt vezetői.
2008. február 8. péntek 20:26 - Hírextra

Kapolyi László, az MSZDP elnöke elmondta: a jövőben a két párt olyan fontos kérdésekben, mint az energiapolitika, gazdaságpolitika, külgazdasági stratégia, tehát kifejezetten szakmai kérdésekben közös szakmai csoportokat hoz létre. Ebben közös műhelymunka indul meg.

A szociáldemokrata vezető hozzátette: a két párt választmányai felhatalmazást adtak az elnökségeknek, hogy tárgyaljanak a közös munkáról. Abban is megállapodtak, hogy a testületi ülésekre meghívják egymás képviselőit, azért, hogy bepillantást nyerjenek egymás munkájába, azokban a kérdésekben, melyek közösek.

Pászti Ágnes a Centrum Párt elnöke hozzátette: egy évvel ezelőtt a párt levonta a konzekvenciákat a választási kudarcból is. Miután egy pragmatikus pártról van szó, egy dolog számít a jövőt illetően: a problémák szakmai megoldása.

A politikus hangsúlyozta: tavaly ősz óta több párt és civil szervezet kereste meg a Centrum Párt vezetőségét az együttműködés lehetőségét keresve. Köztük volt az MSZDP is. Emellett a következő három hétben több civil szervezettel tárgyalnak.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását