2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Elhunyt a Spirituális Megújulás Mozgalom alapítója

Kilencvenegy évesen elhunyt Maharishi Mahesh Yogi, a Spirituális Megújulás Mozgalom alapítója - közölte a Transzcendentális Meditáció magyarországi szervezetének vezetője pénteken az MTI-vel.
2008. február 8. péntek 20:34 - Hírextra

Az ősi hagyományokat követő védikus meditáció világhírű mestere kedden "vonult a végső csendbe" - fogalmazott a halálhír kapcsán Szász János.

Maharishi Mahesh Yogi 1917-ben született Mahesh Prasad Varma néven Jabalpurban, egy jómódú és művelt indiai családban - írja a Wikipedia internetes lexikon szócikke.

1940-ben az Allahabadi Egyetemen diplomázott fizikusként, 1955-től nyilvános előadásokat tartott arról a meditációs technikáról, amit később Transzcendentális Meditációnak nevezett el.
A Nagyok Szemináriumán 1958-ban megalapította a Spirituális Megújulás Mozgalmat, majd elindult világkörüli útjára.

Több meditációs központot is alapított, majd 1959-ben San Franciscóba utazott, és az Egyesült Államokban népszerűsítette az elme lecsendesítésének módszerét. Később Európában is tanított, és Hollandiában telepedett le.

Maharishi olyan hírességeket tanított meg ez idáig meditálni, mint például a Beatles és a Beach Boys tagjai, Donovan énekes-zeneszerző, Andy Kaufman komikus, Doug Henning bűvész, Clint Eastwood és David Lynch rendezők, valamint Howard Stern, Mia Farrow és Shirley MacLaine - olvasható a szócikkben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását