2024. május 5. - Györgyi

Két gyilkosság Győr-Moson-Sopron megyében

Előzetes letartóztatásban van a Győr-Moson-Sopron megyei Halásziban február 1-jén és Győrszentivánon február 3-án történt emberölés két gyanúsítottja - közölte Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány pénteki sajtótájékoztatón Győrött.
2008. február 8. péntek 17:02 - Hírextra
Tájékoztatása szerint a két bűntett körülményei, az elkövetés motívumai számos azonosságot mutatnak, noha az elkövető nem azonos személy. A közös vonások közül a főkapitány kiemelte a sértettek és az elkövetők alkoholista életvitelét, továbbá azt, hogy saját tulajdonuk nem volt, lakhelyükön mások szívességéből lakhattak, kapcsolataik a kocsmák vendégkörére korlátozódtak. A két elkövető számláját erőszakos élet- és vagyon elleni bűncselekmények terhelték.

Károlyi Zoltán alezredes, a halászi bűncselekmény részleteiről elmondta: a 48 éves nőtlen, egzisztenciáját vesztett tettes - aki korábban húsz évet ült börtönben - egy fedél alatt élt alkalmi munkákból tengődő alkoholista életmódot folytató kötekedő természetű 31 éves áldozattal egy elhanyagolt épületben. A két férfi összeszólalkozott, s dulakodás közben az elkövető kezébe kapta a húsz centiméter pengehosszúságú konyhakést és nagy erővel hátba szúrta társát úgy, hogy átszúrta annak tüdejét. Tettét azzal indokolta, hogy elege lett a sértett állandó részeges kötözködéséből.

A győrszentiváni gyilkosság körülményeit Erdős István alezredes ismertette a sajtótájékoztatón.
Közlése szerint az 55 éves nőtlen gyanúsított 18 év letöltött börtönbüntetéssel a háta mögött Győrszentivánon lepusztult környezetben élt együtt a 44 éves rokkant nyugdíjas áldozattal.

 Mindkettejük életében fő szerepet játszott az ital. A padlástérben lakott sértett szükségleteit a lakótérben végezte, ezzel gerjesztette haragra az alsó szinten lakó elkövetőt. A szóváltást követően a tettes brutálisan összeverte lakótársát, majd magára hagyta. A férfi összetörött bordái belefúródtak a tüdejébe, ez okozta fulladásos halálát több órával a verekedés után.

Az emberölés büntetési tétele 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztés, amely minősítő körülmény esetén életfogytig is tarthat - mondta kérdésre válaszolva a főkapitány. Bánhalmi Zsolt alezredes bűnügyi igazgató fogalmazása szerint 48 órán belül két gyilkosság 30 éve nem volt Győr megyében. Tavaly egész évben két emberölés történt a megyében - tette hozzá a bűnügyi igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását