2024. április 24. - György

Megpattanó lövedék gyilkolt

Az elsődleges rendőrségi vizsgálat adatai alapján kizárható, hogy saját fegyvere találta volna el azt a német vadászt, akit szombaton egy vadászaton ért halálos lövés a Nagykanizsához közeli Bocska határában.
2007. november 26. hétfő 19:15 - Hírextra

Az elsődleges rendőrségi vizsgálat adatai alapján kizárható, hogy a lövést a halálos sérülést szenvedett vadász saját fegyvere okozta volna - közölte hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
A haláleset körülményeinek, valamint a felelősség kérdésének pontos tisztázására az ügyben foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt folytatnak nyomozást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon - olvasható a rendőrség honlapján.

A feltételezések szerint a föld irányába lőtt és egy kemény tárgyon megpattanó lövedék, vagy a saját kezében tartott, véletlenül elsülő puska golyója találta el a német vadászt - mondta el a Zala Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vadászati osztályvezetője hétfőn az MTI kérdésére.

Süle Lajos még azt megelőzően nyilatkozott a távirati irodának, hogy az elsődleges rendőrségi vizsgálat megállapításai nyilvánosságra kerültek volna.

A halálos baleset szombaton délután egy óra környékén történt Bocska határában. A puska dördülése után a férfi felkiáltott, erre a hozzá legközelebb, körülbelül 300 méterre álló vadászlesből a magyar vadásztársa átrohant hozzá, majd hívta a csoport vezetőjét, aki azonnal leállította a vadászatot.

A 67 éves férfi társaival kelet-magyarországi apróvadvadászatról érkezett Zalába, itt csatlakoztak az osztrák vadászcsoporthoz. A vadászaton 18-an vettek részt, a német férfi azonban - mivel gyakorlott vadásznak számított - egyedül volt a magaslesen.

Süle Lajos elmondta: a vadászat vezetője szerint a terepen szabályos volt minden. A nagykanizsai kapitányság két rendőre a vadászatot megelőző reggeli eligazításon szúrópróbaszerű ellenőrzést végzett, és semmi kifogásolnivalót nem talált - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását