2024. május 5. - Györgyi

Fidesz: Bénázik az EU pénzekkel a kormány

A Fidesz szerint az abszolút sikertelenség jellemzi a kormány munkáját a 2004 és 2006 közötti uniós források felhasználása kapcsán; Nógrádi Zoltán, az ellenzéki párt képviselője pénteken sajtótájékoztatón beszélt erről.
2008. február 8. péntek 16:10 - Hírextra
"A 2004-2006-os uniós források felhasználásával kapcsolatban leszögezhetjük, hogy az abszolút sikertelen, eredménytelen, a kormány hatékonyságában mérhetetlen produkciót tett le az asztalra" - mondta Nógrádi Zoltán, aki Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter pénteki bejelentéseire reagált.

A miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, várhatóan mintegy 500 milliárd forint kifizetése történik meg 2008-ban az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) és az I. Nemzeti Fejlesztési Terv (I. NFT) keretében.

Nógrádi Zoltán a Fidesz nevében arra kérte a tárcavezetőt, hogy ne vonjon mérleget az I. NFT felhasználásával kapcsolatban, mert csak a következő öt évben, az uniós ellenőrzések nyomán derül ki, mennyit kell majd visszafizetni. Mint mondta, azok a munkahelyek, amiket ezekből a forrásokból létrehoztak, az utóbbi időben megszűntek, a megépített iskolák és kórházak jelentős részét bezárják.

A kormányfő és Bajnai Gordon is előszeretettel hivatkozik arra, hogy elsők vagyunk az uniós források felhasználásában - folytatta Nógrádi Zoltán, aki szerint Magyarország az elköltésben ugyan első, de utolsó a foglalkoztatottság és a gazdasági növekedés tekintetében. Szlovákia, Csehország, és a balti államok nem elsők a felhasználásban, mégis a magyar gazdasági növekedés többszörösét produkálják - tette hozzá.

A fideszes képviselő szerint az emberek csalódottak, de nem az unióban, hanem a kormányban, mert tudják, hogy a kormány a forrásokat nem az ország javára, hanem a saját kampánycéljaira használja. Mint mondta, az uniós forrásokkal kapcsolatban két fontos tény rögzült az emberek tudatában: egyrészt korrupciós botrányok övezik a felhasználást, másrészt semmilyen eredménnyel nem találkozhatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 8. 16:42
Esetemben ezek a politikai nyilatkozatok teljesen hatástalanok.
Azonnal eszembe jutott a Phare-program, amit Orbánék alaposan "elbénáztak," mert évekig képtelenek voltak az előírásoknak megfelelően megszervezni a kifizetőhelyeket, ezért Magyarország rengeteg támogatástól esett el.
Erről most nincs szó, Bajnai Gordon jól kézben tartja ezt a területet.
Orbán nemrégiben kérte, hogy ne adjanak támogatásokat Magyarországnak (ez aztán a hazafi), s e cikkből is nyilvánvaló, hogy a kudarcért drukkolnak.
thurvj97
2008. február 8. 16:12
Ezzel a fejjel bizony csak bénázni lehet.Menj a rádióba ott még elviselhetnek.De ne mutogasd magad!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását