2024. május 21. - Konstantin

"Az olimpia a tét"

Ismét öt sportág sztárjaival találkozhatnak a szurkolók "Az olimpia a tét"-kampány következő állomásán, a Renault-kupáért kiírt hét végi Gerevich-Kovács-Kárpáti Kardvívó Grand Prix-n és Csapat Világkupán.
2008. február 8. péntek 13:02 - Hírextra
Az asztalitenisz, a judó, a kajak-kenu, az öttusa és a vívó szövetség összefogásával életre hívott kezdeményezés célja a hazai rendezésű világversenyek népszerűsítése és a további olimpiai kvalifikációs helyek megszerzésének elősegítése.

Szombaton kora délután a kajakosok részéről a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és világbajnok társa, Kucsera Gábor; az öttusa sport világ- és Európa-bajnoka, Sárfalvi Péter, valamint a judósok közül Baczkó Bernadett világbajnoki bronzérmes és Csernoviczki Éva U23 Európa-bajnok látogat ki a Syma Sport- és Rendezvényközpontba. Vasárnap az asztaliteniszezők érkeznek a vívók világversenyére: az Európa-bajnok Póta Georgina, Lovas Petra és Zwickl Dániel, az Eb-bronzérmes Pázsy Ferenc és az ifi Eb-aranyérmes Jakab János.

A sztárokkal megerősített szurkoló sereg is hozzásegítheti kardcsapatunkat a kvótaszerzéshez. Ehhez - a vetélytársak botlása mellett - a Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Lontay Balázs és Szilágyi Áron alkotta gárdának a legjobb négy között kell végeznie. Említettek, a tavalyi év világbajnokai természetesen ennél már aligha adnák alább, hisz számukra is "Az olimpia a tét". A vívó GP egyéni döntőjére szombaton, a csapatverseny fináléjára vasárnap kerül sor, mindkét nap 14 óra 30 perctől.
A szurkolók számára szintúgy "Az olimpia a tét", tudniillik a versenyre kilátogatók részt vehetnek a kampány nyereményjátékán. Akik az öt sportág hat hazai világversenye közül legalább háromra kilátogatnak (és ezt a versenyeken, a kampány standjánál kapott pecsétekkel igazolják) a Pegazus Sport Tours által a Magyar Szurkolói Faluba szervezett olimpiai utat; a magyar ötkarikás csapat szerelését és a szövetségek által felajánlott sporteszközöket nyerhetnek.
Forrás: OTS-Hírvonal
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását