2024. május 5. - Györgyi

Újabb árverési rekord

A korábbi pénzügyi aggodalmakra rácáfolva tovább folytatódik a londoni Christie,s e heti árveréssorozatának sikerszériája.
2008. február 7. csütörtök 13:28 - Hírextra

A brit aukciós ház szerdán 26,3 millió fontos (mintegy 9,3 milliárd forintos) rekordáron adott túl Francis Bacon triptichonján. A cég történetében még nem volt példa rá, hogy ilyen hatalmas összeget fizettek volna háború utáni, kortárs képzőművészeti alkotásért.

A kereskedőház egyébként is szép napot zárt: összesen 72,9 millió font (mintegy 26 milliárd forint) értékben cseréltek gazdát a kalapács alá küldött művek, ezzel lassan szerte is foszlottak a globális hitelválság miatt támadt korábbi félelmek, amelyek a műkincspiac forgalmának visszaesésével riogattak.

Az ír származású Bacon Triptichon 1974-77 című festménye a Christie,s történetében a művész legdrágábban eladott képe lett. A konkurens Sotheby,s New York-i aukcióján 2007 májusában 26,6 millió fontért adták el a festő Study from Inocent X című képét.

A Christie,s árveréssorozata pénteken ér véget, a szakértők szerint a várt 280 millió fontos összbevételt jelentősen meghaladó eladással.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását