2024. március 19. - József, Bánk

Így lehet tájékozódni a leendő üzleti partnerről

Nyilván mindenki szeretne tájékozódni a leendő üzleti partneréről, mielőtt megállapodna vele. Erre ugyanis feltétlenül szükség van a megfelelő üzleti döntések meghozatalához. Szerencsére ma már egyszerűen utána lehet nézni bármelyik cégnek, ugyanis minden adat megtalálható a megfelelő nyilvántartásokban. Érdemes adószám vagy cégjegyzékszám alapján keresni, hogy valóban a megfelelő adatok jelenjenek meg.
2022. szeptember 13. kedd 08:03 - HírExtra

Napjainkban rengeteg a visszaélés, szóval érdemes körültekintőnek lenni az üzleti életben, hiszen ezek közül a csalások közül rengeteg kivédhető, így pedig idő és pénz spórolható hosszú távon. Szóval a tárgyalásokat megelőzően érdemes utánajárni az adott cégnek, ellenőrizni a legfontosabb adatait. 

Benne vannak a korábban már törölt adatok is

Cégkivonat, pénzügyi adatok, cégmásolat letöltéséhez, közhiteles cégkivonat és alapító okirat rendeléséhez érdemes felkeresni a Cégtaláló oldalát.

Hazánkban egyszerűen lehet hiteles információkat kapni a cégekről bármelyik cégkeresőben adószám alapján. A cégkeresőkben olyan adatok találhatóak, amelyek be vannak jegyezve a cégbíróságnál, szóval a cégjegyzékből származnak. Minden adat aktuális és hiteles, bátran felhasználható az üzleti döntések meghozatalához. Persze ebben az esetben is lehet biztosra menni, és cégmásolatot kérni az adott vállalkozásról. 

Ebben ugyanis benne vannak a korábban már törölt adatok is, továbbá minden negatív cégbejegyzés és esetleges adótartozás is szerepel. Ennek köszönhetően valóban teljes képet lehet kapni az adott vállalkozás helyzetéről, mielőtt megszületne a megállapodás. Természetesen a cégmásolat nem ingyenes, elektronikusan nem elérhető.

Mindig adószám vagy cégjegyzékszám alapján érdemes keresni

A cégek adatait nem cégnév alapján érdemes lekérni, inkább adószám alapján kell keresni. Két egyforma cégnevet nem jegyez be a cégbíróság, de nagyon hasonlóak szerepelhetnek az adatbázisban, így félrevezető információk is találhatóak, ezért körültekintőnek kell lenni az adatok keresése során.

Továbbá cégnév helyett inkább adószám alapján érdemes keresni vagy pedig cégjegyzékszám segítségével. Ugyanis ezek egyedi azonosítónak számítanak, és egyszerűen megtalálhatóak a cég honlapján a nyilvános adatoknál.

Minden esetben érdemes tájékozódni a leendő partnerről 

Ha a leendő partner nem hazai cég, hanem egyéni vállalkozó vagy nem Magyarországon bejegyzett vállalkozás, akkor is található róla információ. Mindkét esetben van olyan nyilvántartás, melyben szerepelnek a szükséges adatok. Sőt, a civil szervezetek adatai is megtalálhatóak a megfelelő nyilvántartásban.

Minden esetben érdemes tájékozódni a leendő partnerről még a szerződéskötés előtt, hiszen így egyszerűen elkerülhetőek az esetleges átverések és visszaélések. Erre mindenképpen érdemes időt és energiát szánni. A megfelelő adatok ismerete nélkül ugyanis nem lehet jó üzleti döntést hozni. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását