2024. április 26. - Ervin

Olimpikonok szállják meg Japánt

Olimpikonok százai lepik el júliustól Japánt, a jobb körülmények miatt ugyanis a sportolók közül sokan választják felkészülésük utolsó állomásának a távol-keleti országot Kína helyett az idei pekingi játékok előtt - derült ki a helyi sportvezetés, illetve
2008. február 7. csütörtök 12:59 - Hírextra

A Japán Olimpiai Bizottság adatai szerint a német, a brit, a holland és a svéd nemzeti bizottságok már szerződésekkel biztosították csapatuk helyét különböző edzőtáborokban, de őket biztosan újabb ötkarikás küldöttségek követik majd.

Az ország legolvasottabb napilapja, a Jomuri Simbun szerint augusztusban legalább 20 ország sportolói élesítik majd formájukat Japánban és innen utaznak át a kínai fővárosba, méghozzá sokan csak közvetlenül a versenyszámuk előtt egy-két nappal. A sportolók elsősorban a Pekingben és környékén tapasztalható súlyos légszennyezettség miatt választják inkább Japánt, ahol minden adott a tökéletes felkészüléshez.

"Ameddig lehet, nem utazom Pekingbe. Noha augusztusra a levegő tisztább lesz a mostaninál, mégis a lehető legrövidebb ideig szeretnék csak ott lenni" - nyilatkozta Jana Rawlinson, a 400 méteres női gátfutás ausztrál világbajnoka, aki szintén Japánban tölti majd az utolsó heteket, s csupán augusztus 15-én, egy héttel a játékok kezdete után repül át Tokóiból a kínai fővárosba.
A csapatok egyik kedvenc célpontja Oszaka lesz, a tavalyi szabadtéri atlétikai világbajnokság helyszíne, ahol többek között a német atléták és a brit úszók is készülnek majd, de a svédek például egy fukuokai edzőtáborban foglaltak le 150 helyet olimpikonjaiknak, míg az egyelőre csak keresgélő belgák Kumamoto mellett néztek ki maguknak egy tréningközpontot.

"Ott edzünk majd, ahol az oszakai vb előtt is. A helyszín minden szempontból tökéletes, így kézenfekvő megoldás volt a számunkra" - indokolta döntésüket Eberhard Vollmer, a Német Atlétikai Szövetség szóvivője.

"Oszakában a létesítmények és a szálláslehetőségek is kitűnőek, ráadásul a klíma hasonlít a miénkhez. Mindezek mellett az utazás is megoldott" - mondta David Richards, a brit úszócsapat sajtósa.

Tokióból négy óra repülőútra fekszik Peking, de a Japán nyugati részén található városokból is közvetlen járatok indulnak a kínai fővárosba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását