2024. április 26. - Ervin

Iskolafelújítás és inkubátorház-építés

Iskolafelújítási és inkubátorház-építési programot hirdet Békés megye oktatási-gazdasági leszakadásának megállítására, a versenyképesség és a munkahelyteremtés segítésére a megyei önkormányzat.
2008. február 7. csütörtök 13:03 - Hírextra

Domokos László, a megyei önkormányzat elnöke csütötökön Békésen tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a leszakadás megállítása érdekében például Békésen, a Farkas Gyula Közoktatási Intézményben ötszázmillió forintos beruházást terveznek. Ebből a forrásból a vállalkozók számára ezer négyzetméteres inkubátorházat építenek, valamint felújítják a szakképző iskola kollégiumát is.
A megyei önkormányzat ennek érdekében két pályázatot készített, az egyiket már beadták, míg a másikat napokon belül benyújtják.

Az elnök reményei szerint az inkubátorház építéséhez a régiós fejlesztési tanács biztosítja a szükséges 300 millió forint felét, míg a kollégium felújításának 200 millió költségének maximum 90 százalékát. A fenntartó pedig kötvény kibocsátásával teremti elő a szükséges önrészt.

Domokos László hozzátette. az inkubátorházba piacképes vállalkozók települhetnek be, s ezzel a megye segíti a munkahelyteremtést, ugyanakkor a műhelyekben tartott gyakorlatok során versenyképes ismeretekre tehetnek szert a tanulók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását