2024. április 29. - Péter

Most már tudják, miért halt meg Heath Ledger

A 28 évesen elhunyt Heath Ledger színész "szándékolatlan gyógyszer-túladagolás" áldozata lett - derült ki szerdán a New York-i halottkémi vizsgálatból.
2008. február 7. csütörtök 06:53 - Hírextra

Heath Ledger - akit január 22-én holtan találtak manhattani lakásában - receptre kapható gyógyszereket, fájdalomcsillapító-, altatótablettákat és nyugtatószereket szedett be.

A halottkémi jelentés szerint Ledger halálát heveny mérgezés, több hatóanyag - oxikodon, hidrokodon, diazepam, temazepam, alprazolam és doxilamin - együttes hatása okozta. Ezeket a hatóanyagokat tartalmazza az OxyContin fájdalomcsillapító, a Valium és Xanax nyugtató, valamint a Restoril és Unisom altatótabletta.

Már akkor gyanítani lehetett, hogy Heath Ledger halálát gyógyszer-túladagolás okozta, amikor holttestét megtalálták, ágya mellett ugyanis altató- és egyéb tabletták hevertek. Egyes megfigyelők feltételezték, hogy Ledger esetleg öngyilkos lett, a színész családja azonban végig hangoztatta, hogy erre nem volna képes.

Ledgert, akit A Brokeback Mountain - Túl a barátságon című 2005-ös filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi főszereplő kategóriájában Oscar-díjra jelöltek, házvezetőnője találta meg az elegáns SoHo negyedben levő lakásában.

Az ír és skót ősöktől származó színész legutóbb az I'm Not There (Ott sem vagyok) című filmben játszott, Bob Dylant alakította. Az új Batman-film, amelyben Jokert játssza, még nem került a mozikba. A magyar közönség több filmben is láthatta, például a Casanova (2005), a Dogtown urai (2005), a Grimm (2005), továbbá A rend őrzője (2003), A törvényen kívüli (2003), A gyávaság tollai (2002) és A hazafi (2000) című alkotásban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását