2024. április 26. - Ervin

Sürgősségi betegellátó osztály Sopronban

Sürgősségi betegellátó osztályt (sbo) adtak át csütörtökön a soproni Erzsébet Kórházban. Az ötágyas osztály kialakításához az egészségügyi struktúraátalakítási pályázaton nyert állami támogatást a fekvőbeteg intézmény - közölte az MTI-vel Tiborcz Sándor g
2008. február 7. csütörtök 15:30 - Hírextra

A beruházással az úgynevezett egykapus rendszer működtetésének feltételeit teremtették meg - mutatott rá a fejlesztés orvos-szakmai jelentőségére Baranyai Tibor főigazgató főorvos.

A sürgős ellátásra szoruló betegek valamennyien az új osztályon jelentkeznek, ahol a nap 24 órájában orvosok és szakdolgozók teljesítenek szolgálatot. Így a betegek a nap bármely szakában ellátást kapnak, szükség esetén pedig a fekvőbeteg intézménybe felveszik őket.

Fodor Tamás polgármester köszöntőjében kiemelte: az új osztály működése hozzájárul a betegellátás biztonságához, kiszámíthatóságához.

A beruházás 165 millió forintba került. A költségekhez az Egészségügyi Minisztérium pályázat útján 90 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított, a soproni önkormányzat pedig 75 millió forinttal járult a fejlesztéshez.

Az sbo-t a sebészeti-diagnosztikai tömbben alakították ki. Létrehozásához területet kellett az épületben felszabadítani. Ezt a problémát a vérellátó másik épületbe költöztetésével, illetve szakrendelők áthelyezésével oldották meg.

Az új osztályon kilenc orvos és 18 nővér, illetve asszisztens látja el a betegeket.
Az Erzsébet Kórház ellátási területe Sopron és Kapuvár térségére terjed ki. Az érintett régiókban 110 ezer ember él.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását