2024. május 17. - Paszkál

Február 19-én választanak új alkotmánybírákat

Február 19-én választ új alkotmánybírákat az Országgyűlés - ebben állapodtak meg a frakciók keddi egyeztetésükön. Majdnem teljeskörű a konszenzus Kiss László jelenlegi alkotmánybíró és Trócsányi László szegedi alkotmányjogász megválasztásában. Az SZDSZ fe
2007. február 6. kedd 10:41 - Hírextra
Jelenleg a 11 helyett csak 10 tagja van az Alkotmánybíróságnak, mert 2006 nyarán lejárt Bagi István mandátuma. Idén márciusban Erdei Árpád, áprilisban Kiss László, majd Harmathy Attila is kitölti idejét, ezzel hétre csökkenne a testület létszáma, márpedig a határozatok aláírásához nyolc bíró kell.

Trócsányi Lászlót az ellenzék, Kiss Lászlót pedig az MSZP jelöli. A döntéshez kétharmados támogatás kell a parlamentben.

Szili Katalin elmondta, hogy a másik két bíró megválasztása ügyében tovább egyeztetnek a frakciók. Az Országgyűlés elnöke azt reméli, higy a testület két újabb tagját március 10-ig meg tudja választani a Ház.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását