2024. április 28. - Valéria

Kamerák Szentendrén

Térfigyelő rendszer kiépítésével növeli a közbiztonságot Szentendre önkormányzata, a 15 kamerát főként a belváros forgalmasabb pontjain helyezik el - közölte Dietz Ferenc csütörtökön az MTI-vel.
2008. február 7. csütörtök 14:45 - Hírextra

A polgármester elmondta, hogy a 25 ezer lakosú város az idegenforgalmi szezonban naponta több tízezer turistát lát vendégül, ezért is fontos Szentendre imázsának megőrzéséhez a biztonságérzet garantálása. Súlyos bűncselekmények itt ugyan ritkán fordulnak elő, de autórongálások, a fiatalok randalírozása gyakran borzolja a helyiek és a turisták idegeit - tette hozzá.

A város vezetése 13 millió forintot különített el a térfigyelő rendszer kiépítésére, s az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól további 1,5 millió forintot nyert el pályázati úton a terv megvalósítására. A statisztika szerint ahol térfigyelő kamera pásztázza az utcákat, ott 20-30 százalékkal is visszaesik a bűnözés - hangsúlyozta a polgármester.

Az előkészületek megkezdődtek, a Városház tér, a Templom domb, a Fő tér és a Duna-korzó magasabb pontjain helyezik el a kamerákat, amelyek az idei idegenforgalmi szezonban már éjjel-nappal kontroll alatt tartják e közterületeket, s ha szükség van rá, a rendőrség perceken belül a helyszínen teremhet - ígérte Dietz Ferenc.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását