2023. október 1. - Malvin

Drogteszt az egyetemen

Kötelező drogtesztet vezethetnek be az orosz egyetemeken ősztől - jelentette a Ria Novosztyi orosz hírügynökség a Szövetségi Kábítószerforgalom-ellenőrzési Szolgálat (FKSZN) moszkvai igazgatóságának vezetőjére, Viktor Hvorosztyanra hivatkozva.
2008. február 7. csütörtök 11:17 - Hírextra

A teszt a tervek szerint kötelező lesz mind az állami, mind a magánegyetemek hallgatói számára. A rendszert kísérleti jelleggel már évekkel ezelőtt bevezették a Bauman Állami Egyetemen, ahol évente kétezer diák esik át a vizsgálaton.

Most az állami duma néhány képviselője vetette fel újra a kötelező drogtesztre vonatkozó javaslatot azzal, hogy számos foglalkozásban és hivatásban nem lehet helye kábítószerfüggő embereknek.
Hvorosztyan szerint a kötelező teszt elősegíti majd a drogfüggő diákok számának csökkentését, ami azért is égető, mert ez a szám 2006-ban megduplázódott.

Nyáron Jurij Luzskov, Moszkva polgármestere már javasolta, hogy a város hozzon rendeletet a diákok kötelező egészségügyi szűrővizsgálatának bevezetéséről, amelynek során különböző egyéb vizsgálatok mellett azonosíthatnák a drogosokat.

Moszkvában jelenleg 29 ezer drogfüggőt tartanak nyilván, mintegy 70 százalékuk kiskorú, s közülük a legtöbben 13-14 éves korukban ismerkednek meg a kábítószerrel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását