2024. április 20. - Tivadar

Birkatetemeket találtak

Több tucatnyi birkatetemet talált egy helybéli férfi Lenti és Nova között az erdőben - írta a Zalai Hírlap csütörtökön. Az elhullott állatokat az MTI értesülése szerint a nap folyamán megsemmisítik.
2008. február 7. csütörtök 15:11 - Hírextra

Tószegi Sándor kerületi felügyelő főállatorvos a távirati iroda érdeklődésére elmondta: a mintegy 30-40 darab birkatetem elszállítása és megsemmisítése után fertőtlenítik az erdőterületet is. Megítélése szerint az elhullott állatok az elmúlt egy hónap során kerülhettek az erdőbe, ahová nagy valószínűséggel egy közeli, bárszentmihályfai telepről érkeztek.

A zalai napilap írása szerint az állattartó telepen mintegy 600 birkát tartanak, a tulajdonos azonban nem tudta, hogy mi történt az elpusztult állománnyal. Azt mondta, korábban is volt gondja az alkalmazottakkal, mert nehéz megbízható juhászt találni.

A főállatorvos az MTI-nek beszámolt arról, hogy bejelentett, szabályosan működő állattartó telepről van szó, amellyel korábban nem volt problémájuk. Hozzátette azonban, hogy a tulajdonosnak kell felelősséget vállalnia az alkalmazottak után is, az illegálisan elhelyezett tetemek miatt tehát a tulajdonos állatvédelmi bírságra számíthat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását