2024. május 2. - Zsigmond

Aladdin és a Botafogo

Legújabb táncjátékát, az Aladdint mutatja be február 18-án a show-tánc világbajnok és látványtánc Európa-bajnok Botafogo Táncegyüttes Budapesten, a Thália Színházban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2008. február 7. csütörtök 08:50 - Hírextra
Aladdin örökérvényű meséjét látványos kosztümökben és díszletek között elevenítik meg a szereplők, mindenki számára érthető módon, a tánc nyelvén.

A klasszikus történetben a szegény fiú elnyeri jutalmát, a szultán lányának a kezét. A gonosz pedig - aki még nagyobb hatalmat akar magának - elbukik. A fantasztikus mese táncban elmesélve az alkotók reményei szerint az egész családnak, a 10-100 éves korosztály minden tagjának felhőtlen szórakozást nyújt.

A darab szólistái az összegzés szerint Magyarország volt és jelenlegi legjobb versenytáncosai, akik már az együttes korábbi színpadi darabjaiban is bizonyították tehetségüket: Horváth Zoltán (Aladdin), Krizsa Mária (Jázmin), Dudás Tibor (Jafar), Somfai Ákos (Jin) és Szőllősi Jenő (Szultán), s természetesen fellép a Botafogo Táncegyüttes.

A tánccsoport 1986-ban alakult, 1989-ben alakult át a mai Botafogo Táncegyüttessé. Különös nevét elsősorban azért választotta, mert a samba nevű brazil tánc alapfigurája a botafogo. Mivel az együttes formanyelve a latin táncokra épül, ezért találónak érezték az elnevezést.

Az Aladdin koreográfusa és rendezője Dalotti Tibor, a dramaturg Somfai Ákos és Novák Ferenc. A jelmezeket Rományi Nóra, a díszletet Paseczki Zsolt tervezte. A zenei összeállítás szintén Dalotti Tibor nevéhez fűződik.

A darab létrejöttét a Nemzeti Táncszínház és Nemzeti Kulturális Alap támogatta. Az Aladdin február 18-án, április 14-én és május 28-án látható a Thália Színházban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását