2024. április 16. - Csongor

50 felett nem vonzó az egér

Az ötven év feletti korosztályban, az évek előrehaladásával egyre csökken a számítógép- és internethasználat mértéke. Nem azért, mert a korosztály érdektelen, hanem mert az ő tanuló-befogadó korszakukban ez a technika a mindennapokban még nem is létezett.
2008. február 7. csütörtök 20:15 - Hírextra
Pedig az ezüstgenerációval számolni kell - hívták fel a figyelmet az Aktív 50+ presztízskiállítás szervezői a csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Az ötven éven felüli korosztálynak termékeket, szolgáltatásokat kínáló Aktív 50+ nevű rendezvény május 22. és 25. között debütál a Syma rendezvényközpontban. A szervezők egyebek mellett az ezüstgeneráció infokommunikációs ismereteinek bővítését is fontosnak tartják. A kiállítás megvalósítását kezdeményező szervezők képviseletében Kiss Zoltán, az Expositor Kft. kereskedelmi igazgatója arról számolt be, hogy a cég az Aktív 50+ rendezvénnyel kapcsolódni kíván az e-Befogadás 2008, Magyarország mozgalomhoz.

Az e-Befogadás és Információs Társadalmi Fórum azzal a céllal jött létre januárban, hogy biztosítsa a hátrányos helyzetűek, idősek, vidékén élők internethez jutását, képzését és az elkövetkező két év alatt egymillió fővel csökkenjen azok száma, akik nem képesek az internet használatára.

Ennek a hiányosságnak a pótlására született többek között a Kattints rá, Nagyi elnevezésű program is a Budapesti Művelődési Központban, amely 2006 óta országos szinten, 15 nagyvárosban, kihelyezett képzéssel, országos mozgalommá bővült. Tavaly megduplázódott az első 5 év összlétszáma. A programban eddig kétezer időskorú végzett.

Az Aktív 50+ presztízskiállítás szervezői szerint az ezüstgeneráció olyan korosztályt takar, amelynek tagjai már sokat dolgoztak, tapasztaltak, akik megérdemlik és igénylik is, hogy több évtizedes munkájuk gyümölcseként szert tehessenek azokra a dolgokra, amelyek jelen aktív életük fontos elemei.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását