2023. március 28. - Gedeon, Johanna

A nyugati piákra van több panasz

A nyugati szeszes italok és a helyi készítésű mogyoróolajok vezetik a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományban a kifogásolt minőségű élelmiszerek listáját - olvasható a China Daily kínai napilap pénteki számában.
2009. január 16. péntek 14:00 - Hírextra
A kuangtungi élelmiszerbiztonsági hivatal több hónapon át folytatott ellenőrzései alapján kiadott jelentés szerint a legtöbb kifogás a nyugati szeszes italokat, valamint a helyi készítésű mogyoróolajokat éri. A vizsgálatokban a húskészítményeket, zöldségféléket, alkoholt tartalmazó italokat és a különböző édességeket is ellenőrizték.

"A szeszes italok közül 62 fajtát, beleértve a borokat, tömény párlatokat, nyugati és kínai márkákat egyaránt ellenőriztünk" - mondta Lo Kuj (Luo Kui), a kuangtungi gazdasági és kereskedelmi bizottság tisztségviselője.

"A nyugati szeszes italok 40 százaléka nem felelt meg a kínai szabványoknak" - hangsúlyozta a tisztségviselő hozzátéve, hogy az italok között volt, amelyik túl sok adalékot tartalmazott, de volt olyan is, amelynek a címkézése nem volt megfelelő.

A minőségellenőrök szerint szeszes italt csak a nagyobb üzletekben érdemes vásárolni. A dél-kínai konyhában előszeretettel használt mogyoróolajok is rosszul végeztek, a vizsgálatok szerint ezeknek 60 százaléka különböző koncentrációban zöldségolajokat is tartalmazott.

A tartományi élelmiszerbiztonsági hivatal 2008-ban 2600 városi és vidéki lakos közreműködésével végzett felmérése szerint a lakosság 40 százaléka volt elégedetlen a rizs, a liszt, a zöldségfélék, a hentesáruk és a többi alapvető élelmiszer minőségével.

A hatóságok minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a szomszédos Hongkongba és Makaóba a kínai holdújévhez közeledve jó minőségű élelmiszereket exportálhassanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását