2024. május 2. - Zsigmond

100 tonna gyertya a fényes holdújévhez

Dél-Kína egyes területein továbbra sincs áram, ezért a kínai hadsereg 100 tonna gyertyát juttatott el a rászorulóknak, hogy a holdújév ünnepén senki se maradjon a sötétben.
2008. február 7. csütörtök 14:14 - Hírextra

A kínai néphadsereg vészhelyzeti misszió keretében légi úton juttatta el a sötétben ünneplő lakosságnak szánt különleges rakományt. Jóllehet a szokatlanul hideg téli idő az utóbbi napokban enyhülni kezdett, az országos elektromos hálózatban esett károkat még nem tudták mindenütt rendbe hozni.

A dél-kínai Kujcsou (Guizhou), Hunan (Hunan) és Csianghszi (Jiangxi) tartományok egyes településein továbbra is szünetel az elektromos szolgáltatás.

A több mint ötven főből álló csapat a figyelmeztetés kiadása után három órán belül már a levegőben volt a segélyszállítmányokkal, amelyeket a vihar sújtotta tartományok közigazgatási központjaiba juttattak el.

Az év legfontosabb ünnepén az egymástól távol élő családtagok kapcsolattartása is fontos, ezért a gyertyákon kívül Hupej (Hubei) tartomány fővárosába, Vuhanba (Wuhan), illetve Kujcsou (Guizhou) tartomány központjába, Kujjangba (Guiyang) mobil kommunikációs eszközöket is küldtek.

A hosszantartó havazás, ónos eső, és a hideg idő lakóházakban, az elektromos ellátásban valamint a közlekedésben okozott súlyos károkat, amelyek megközelítőleg 100 millió embert érintettek, és több mint hatvan életet követeltek.

A kínai légierő a hét eleje óta főként a világítástechnikai eszközökre, telekommunikációs berendezésekre és a helyreállítási munkálatokra összpontosít - közölte a csianghszi tartományi szállítmányozási hivatal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását