2024. április 20. - Tivadar

Clooney bírál

"Don és én úgy állunk itt önök előtt, mint vesztesek" - szólt kemény szavakkal George Clooney filmsztár a Nobel-békedíjasok római díjátadó ceremóniáján, amelyen a dárfúri menekültekért tett erőfeszítéseiért kapott kitüntetést színésztársával, Don Cheadle-
2007. december 14. péntek 14:57 - Hírextra
"Az igazság az, hogy a dárfúri emberek élete ma sem jobb, mint évekkel ezelőtt, az atrocitások kezdetekor. A gyilkosságok folytatódnak, a nemi erőszak folytatódik, és közel két és félmillió menekült nem tudott még hazatérni" - szembesítette a valósággal a megjelenteket, köztük Mihail Gorbacsovot és a dalai lámát a színész.

"Egy napon ez az egész véget ér majd, akár sikerült valamit tennünk, akár nem, véget fog érni. És ha majd írnak róla, felteszik a kérdést: a világ többi része vajon hol volt eközben? A válasz pedig az lesz: számukra ez nem volt elég fontos ügy" - mondta keserűen Clooney.

Az Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik című kaszinórablós vígjáték színészcsapata, köztük Clooney, Cheadle és Brad Pitt a film promócióját ragadták meg, hogy világszerte adományokat gyűjtsenek az általuk létrehozott dárfúri menekülteket segélyező "Amire nem figyelünk" (Not On Our Watch) alapítványhoz. A cannes-i filmfesztivál alatt összesen tízmillió dollárt (átszámítva több mint 1,7 milliárd forintot) szedtek össze.

Clooney és Cheadle a Darfur Now (Dárfúr most) című közelmúltban bemutatott dokumentumfilm elkészítésében is közreműködött.

A több mint négy éve folyó szudáni polgárháború eddig 200 ezer halálos áldozatot követelt, s egyelőre kétséges, hogy az ENSZ által megszavazott békefenntartó erők missziója mikor veheti kezdetét a legnagyobb szükséget szenvedő dárfúri térségben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását