2024. április 29. - Péter

Újabb két evezőst tiltottak el

Újabb két orosz evezőst tiltottak el két évre doppingvétség miatt.A tavalyi világbajnokságon Anasztaszja Fatina és Anasztaszja Karabelscsikova tiltott intravénás injekciót használt, így 2009. augusztus 26-ig nem versenyezhetnek.
2008. február 6. szerda 12:11 - Hírextra

A nemzetközi szövetség (FISA) jelezte: ezúttal sem került szóba, hogy az orosz evezősöket száműzzék a nemzetközi viadalokról. A FISA a múlt héten döntött úgy, hogy egy évig az orosz szövetség egyetlen tisztviselője sem jelenhet meg nemzetközi eseményeken, mivel 12 hónap alatt, 2006 és 2007 júliusa között, hét orosz evezős (Olga Szamulenkova, Vlagyimir Varfolomejev, Gyenyisz Mojszejev, Szvetlana Fjodorova, Alekszandr Litvincsev, Jevgenyij Luzsjanyin és Ivan Podsivalov) akadt fenn doppingvizsgálaton, ők egyformán kétéves eltiltást kaptak.

Az Orosz Evezős Szövetség mellékbüntetésként 75 ezer svájci frankot köteles fizetni, és meg kell térítenie a FISA számára a doppingesetekkel kapcsolatos eljárási költségeket, amelyek csaknem 50 ezer svájci frankra rúgnak.

A FISA később majd egyeztet a Nemzetközi és az Orosz Olimpiai Bizottsággal, hogy a szankciót miként lehet érvényesíteni a pekingi olimpián.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását