2024. május 3. - Tímea, Irma

Hajrá nk!

A férfi vízilabda válogatott a Margitszigeten tartotta zászlóbontó ünnepségét. Itt megszemlélhették a hatalmas lobogó egy darabját, aminek egészére egy sörgyár gyűjtögeti lelkesen a buzdító üzeneteket. Ott voltunk mi is.
2008. június 2. hétfő 14:55 - Szalay Gergely
A Hajós Alfrédban kezdéskor éppen edzés van: a fiúkhoz menni nemigen lehet, fotózni is csak egy oldalról (fénnyel szemben, szigorúan – ahogy azt fotósunk mérsékelt lelkesedéssel konstatálja), a teraszon lassan gyülekeznek a vendégek. A celebfelhozatal még nem túl erős, eddig csak a műsort irányító Ördög Nórát sikerült azonosítanunk. Idővel befut Valkó Eszter is, a legnagyobb sztárként beígért Dobó Kata – Csányi Sándor – Fenyő Iván triászt (vízilabda, Szabadság, szerelem, teccikérteni) nem sikerül megpillantani. Ha jelen voltak, őszinte elismerés a zseniális mimikriért.



Illetve a lépcsőkön kiszúrjuk Litkay Gergely humoristát, a Dumaszínház egyik meghatározó figuráját – aki már segített rajtunk ügyvédi minőségben is szakvéleménnyel, úgyhogy orvul társaságává nemesülünk. Jó húzás: idővel befut mellé Kovács András Péter is, így mindenképp garantált az élvezetes este.

A csapat
Tizennyolc tagú kerettel kezdi meg május 26-án Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a felkészülést a júliusi, malagai Európa-bajnokságra és az augusztusi, pekingi olimpiára.

A szakvezető hétfő reggel a nemzeti csapat honlapján, a vlv.hu-n tette közzé a névsort, amelynek legnagyobb hiányzója a kétszeres olimpiai bajnok Honvéd-pólós, Fodor Rajmund. Tagja ugyanakkor a társaságnak a sydneyi és athéni ötkarikás győzők sorából a kapus Szécsi Zoltán, továbbá a szintén kétszeres aranyérmes mezőnyjátékosok közül Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely és Molnár Tamás.

A 18-as keret új játékossal már nem bővül, a most nyilvánosságra hozott listából kerül ki a pekingi tornán részt vevő 13-tagú csapat. Az eddig meghívottak közül Fodoron kívül nem tagja a mostani keretnek Baksa László, Hárai Balázs és Kiss Csaba.

Az Eb-re és az olimpiára készülő keret:

Gergely István, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán - kapusok, Benedek Tibor, Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás és Varga II. Zsolt (mezőnyjátékosok)
(MTI)
Az edzés vége után (amiről ne kérdezzenek, egy halom vizes fej dobált egymásnak labdát; higgyék el, tévében többet látni belőlük) szinkronúszó lányok jönnek – rájuk készülne a férfiember, de hiába: a körülmények változatlanok. A lányok messze vannak, jó szögből nem lehet látni őket (a koreográfia nagyjából a töküres lelátó felé lett beállítva), ezt is tévében nézzük ezentúl. Pláne, mert így több időnk van meglepődni ezen-azon. Például a zenén: szép. Hangulatos, de kínai legyezővel perzsapop hangzású dallamokra szinkronban lenni (ekkora iszlám kisebbség lenne Pekingben?), vagy flamenco beütésű spanyolos dallamokra – érdekes, hogy másképp ne mondjuk.

Azért nagy tapsot kapnak, nem sajnáljuk tőlük. Persze a közben felöltözött pólós fiúktól sem, akik befutnak Kemény Dénes vezetésével, egy iruló-piruló (egyébként jól áll neki – ez is) hostesslány felvezetésével.

Ördög Nóra a színpadra szólítja Keményt és a szponzor söröscéget képviselő marketingessel (na jó, Sopron városa benne van a sör nevében, aki innentől sem találja ki, ne dicsekedjen a ténnyel). A cég munkatársa elmondja, milyen nagy felelősséggel tartoznak fogyasztóiknak, hogy a megfelelő kötődési pontokat megtalálják (szerintünk a korsó is megenné, de azt tuti nehezebb leírni az adóból). De megtalálták a megfelelő szponzorálandókat: a Tankcsapdát és a pólósokat. Utóbbiak azok, akik összehozzák az ország tízmillió polgárát, – hangzik az érv – ez pedig ritka. Jogos, nem vitatkozunk. Az állítást igazolják az aláírt zászlók is, amiknek értékén alig ront, hogy a piros sávot előre nyomtatott buzdítások díszítik (K.A.P. fedezte fel, gratuláljanak hozzá a Dumaszínházban): magasan van a sáv, nem kötözködünk.



Nyilatkozik Kemény is, majd Ördög Nóra áll be hármasával a pólósok közé (mármint nem Nóra van hármasával, valószínűleg ő sem így gondolja), és faggatja őket. Nem hálás feladat: ők köszönik szépen a feléjük sugárzó szeretetet, és örülnek is neki persze. Hogy bennük van-e az arany, nem tudják (és most csak a nagyon rosszak gondolnak holmi erekre), persze hajtanak és mindent megtesznek. A kérdésre, vágják-e már a centit az indulás előtt, lakonikus nem a válasz. Érezhetően nem akarnak nyilatkozgatni a fiúk, ez van.

Bizakodunk
Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a férfi és női válogatottat is képesnek tartja az éremszerzésre a pekingi olimpián és ez is az elvárás - többek között erről volt szó a pólósok keddi ötkarikás konzultációján.

Kemény Dénes, a férfiak szövetségi kapitánya elmondta, hogy a nemzeti együttes 18 fővel május 26-án kezdi el a közvetlen felkészülést a játékokra, ahova 13 játékost lehet nevezni. Az utazók névsorát a 18-as keretből állítja össze.

Kemény arról is beszámolt, hogy Zala György olimpiai bronzérmes kenus erőnléti edzőként segíti a felkészülést.

A tréner végül nehezményezte, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) ellenőrei a kecskeméti Volvo Kupán négy játékostól a záró forduló mérkőzése előtt három órával vettek mintát. Ezeknek a pólósoknak a kapitány szerint "tele kellett inni magukat" ahhoz, hogy mintát tudjanak adni, ami nem nevezhető ideális felkészülésnek egy meccs előtt. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja szerint más esetekben is érkezett hasonló panasz, amit a szervezet a jövő szerdai sportágvezetői értekezleten jelez a MACS irányítóinak.

(MTI)
Indul első körben a zászlók szabad felületeinek dedikálása: ahol a marketingesek még nem nyomtattak rá, a vendégsereg tolakszik (a kivétel K.A.P., aki 16-os félkövér Verdanával szeretne írni, de ez az óhaja nem teljesül. Elsőnek a sportolókat kérik (próbáljuk megfejteni, mivel buzdítják magukat: belső pályázatunkon a legjobb a Hajránk! lett, képzelhetik a többit). Kemény Dénesnek sincs sokkal jobb ötlete: az ő üzenete az Andaxin. Szóljon, aki érti.

Kicsit lazul a hangulat, Litkay nagy pechjére: a megérdemeltnél lényegesen kisebb figyelmet kap. Pedig még az ultimate trükköt is beveti: elmeséli, egy pelenkás gyermek milyen módon tudja telepakolni barna macikkal a jakuzzit – és még erre a sztorira sem harapnak. Annál inkább a svédasztal kínálatára: hosszú, tömött sorok állnak a kaja előtt, ráadásul elsőként a pólósok – senki sem mer tolakodni.

Kis üresjárat jön, főként tányérokkal a spirituális centrumban, majd Hajdú B. Istvánt szólítják a színpadra: tőle származik a négy évvel ezelőtti, az este folyamán többször idézett mondat: sosem gondolta volna, hogy tizenhárom fürdőgatyás pasitól még így meghatódik. Most pedig mindenki hasonló élményeket kíván neki (ő maga is, ráadásul egész jó kabalának érzi magát: ha ő közvetít, általában nyernek a fiúk. Reméljük, hogy ezt most nem kiabálta el).



Közben repiajándékokra veti magát mindenki: vízilabdák (naná, majd golf). Boldog-boldogtalan a fiúkat üldözi aláírásért, még az egyik pincér is. A fiúk is viszontkedveskednek: az egyik csinos hostesslányt arról győzködik, hogy írja alá nekik ő is. Ő nem érti, szerintünk a telefonszámával is beérnék, de nem várjuk ki a sztori végét.

Inkább meghallgatuk Kovács András Pétert, aki már a jóllakott és ellustult közönséget kóstolgatja – határozottan eredményesen. Szemkontaktot először nőkkel talál, úgyhogy megosztja velük titkát: ő sem tud rendesen tolatva parkolni (megnyugtató, én sem vagyok büszke erre a tudásomra).

Ördög Nóra még DJ-t is ígér, de a hétköznap esti időpontra tekintettel azok is kereket oldanak, akik még nem tették (tipikusan a másnap is dolgozó fotósok teszik ezt, van ez így). Mi is: már a svédasztalra sem hordják az utánpótlást, és az est főszereplői is lépegetnek hazafelé – amit látni lehetett, megírtuk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását